Rukomet

Nema novca, ima bodova: Zamećanke oduševiile dobrim nastupima

Igor Duvnjak

Foto: Roni Brmalj

Foto: Roni Brmalj

Trudimo se, dobro radimo. Novaca nemamo ali što je, tu je. Znale smo da će biti tako. Mi ne igramo zbog novaca, već zbog toga što volimo rukomet – kaže Lara Židek



RIJEKAIskusnica Jelena Piršl među vratnicama, predvodnica drastično podmlađene ekipe rukometašica »Zameta«, je na čelu riječke rukometne bujice koja se ne obazire na imena suparnica i iznenađuje favoritkinje. Nezaustavljiva Lara Židek, brzonoga Rea Jelenović, neprelazna Katja Mikolić, Jelena Matičić i sve ostale »klinke« iz sastava zadovoljne trenerice Adrijane Prosenjak su zapaženom predstavom favoritkinje iz »Koke« na Zametu ostavile bez teksta. Varaždinke, koje su nedavno matirale »Lokomotivu«, nisu nalazile odgovora na igru borbenih i rastrčanih Riječanki, nekadašnji izbornik Vladimir Canjuga je uzaldud sve vrijeme tražio načina kako bi izbjegao iznenađujući poraz.


– Najvažniji razlog naše pobjede je taj što smo se sve do jedne borile, dale smo sve od sebe – govorila je nakon utakmice umorna i zadovoljna Lara Židek, koja je sedam puta zatresla mrežu suparnica. Lara Židek je »spiritus movens« zametske rukometne mladosti, velika nada riječkog rukometa, djevojka reprezentativnog potencijala rođena je 1996. godine i studentica je treće godine Ekonomskog fakulteta. Uz to već radi s mlađim uzrastima u klubu.


– Ginule smo jedna za drugu, rezultat je zato i došao. Golmanica Jelena Piršl pokriva naše eventualne kikseve, kojih je protiv »Koke« bilo zaista malo. Katja Mikolić je odlično zatvarala lijevu i desnu vanjsku igračicu. Uglavnom, svim curama kapa dolje, sve su se borile i zato je ishod bio ovakav. Inače, »Koka« je bila u ulozi favorita, navodno žele na prve tri pozicije, uostalom dobile su i »Lokomotivu«. No, nadigrale smo ih i naravno da mi je drago zbog toga.




Zamećanke su zbog besparice ostale bez gotovo cijele prve ekipe, ali su mlade snage zaredale dobrim nastupima i pretvorile se u najugodnije iznenađenje na otvaranju prvenstva, u prva tri nastupa osvojile su pet bodova.


– Trudimo se, borimo se, dobro radimo. Novaca nemamo ali što je, tu je. Znale smo da će biti tako čim smo krenule u sezonu. Ako nemamo novaca, imamo bodova. Nadam se da će doći i novci. Mi ne igramo zbog novaca, već zbog toga što volimo rukomet. Riječanke igraju bez rezultatskih imperativa, ali im dobar start u prvenstvo daje nužnu dozu samopouzdanja.

– U idućem kolu gostujemo »Splitu«. Ne razmišljamo dugoročno, treba se pripremati za svaku iduću utakmicu pa ćemo vidjeti što će biti. Dobra smo klapa na terenu i izvan njega, sve se družimo međusobno, sve smo blizu po godinama – kaže Lara Židek.