Prva liga rukometašica

Murvica umalo iznenadila Pločanke, Zamećanke pale u Umagu

Portal Novilist.hr

Detalj s utakmice rukometašica Umaga i Zameta/Foto Glas Istre

Detalj s utakmice rukometašica Umaga i Zameta/Foto Glas Istre



CRIKVENICA Utakmica 11. kola Prve lige rukometašica Murvica – Dalmatinka 29:30 (14:15 ). Dvorana u Crikvenici. Gledatelja 300. Suci Čačić, Josić (Zagreb).


MURVICA: Antić, Ljubanović, Butković, Skorić 1, Jerčinović 8, Kalčić 2, Filipović 3, M. Lekaj 7 (5), Paurević 4, Mandekić, D. Lekaj 2, Debelić 2, Lončarić, Pešut, Car, Matijašić.


DALMATINKA: Rotkin, Jarak 4, Vladimir 8 (4), Sušak, Zelić 8, Barbir 2, Marinović, M. Žderić 4 (1), Radoš, Oršolić, Križić, I. Žderić, Nikolac, Klarić , Jelčić 5 (5).




Isključenja: Murvica 4, Dalmatinka 16 minuta. Sedmerci: Murvica 6 (5), Dalmatinka 5 (5).


Rukometašice crikveničke »Murvice« su na koncu ostale bez bodova u vatrometu golova s »Dalmatinkom« poslije dramatične završnice koja je ostavila bez daha gledatelje na dobro popunjenim crikveničkim tribinama. Djevojke trenera domaćih Mladena Prskala su dale sve od sebe sa gošćama iz Ploča koje imaju znatno više bodova. Imale su Kirice pritom i obećavajući rezultat, u 52. minuti su povele 26:24. Efikasno ljevoruko krilo Josipa Jerčinović i suigračice su, međutim, dostignute u preostalih, završnih osam minuta duela što je bio uvod u itekako zanimljiv rasplet. U domaćim redovima pritom nisu bili zadovoljni sudačkim odlukama pošto su im dosuđena dva probijanja, a oni smatraju da nije bilo mjesta za takve odluke. »Murvica« je usprkos svemu imala i loptu za bod, posljednji napad za neriješeni rezultat, ali domaće nisu uspjele i Dalmatinka je sačuvala vodstvo 30:29. (I. D.)


UMAG – ZAMET 34:20


UMAG Susret 11. kola Prve lige rukometašica: Umag – Zamet 34:20 (17:8). Sportska dvorana Stella maris. Gledatelja 350. Suci: Kasunić i Nikolovski (oba Karlovac). 


UMAG: Blašković (12+0), Zubak (2+0), Selar, Pratljačić 2, S. Imamović 1, Mataija 2, Kernjus, Miočinović 7, Jajčević 6 (1), Pavković 5, Te. Bunić 6, A. Imamović, Ljubić 5, Ti. Bunić.


ZAMET: Hren (6+0), Toskić (4+0), Brkić (2), Troskot 1, Mršić, Perčić Bahtiri 1, Židek 2, K. Mikolić 7, I. Mikolić, Skokandić, Močibob 1, Stanić, Sabalić, Visković 3, Đuzel 2, Bukvić 3 (2).


Sedmerci: Umag 3 (2), Zamet 2 (2). Isključenja: Umag 6 minuta, Zamet 6 minuta.


Određene pouke iz prethodnog poraza od Trešnjevka izvukle su domaće igračice i zabilježile uvjerljivu pobjedu. Treba priznati da to i nije bilo tako teško protiv uvelike pomlađene ekipe trenerice Adrijane Prosenjak. Istina, jednako tako za istaknuti je značajniji angažman domaće ekipe za razliku od onoga protiv Trešnjevčani, inače danas bi »žuto-plave« u svojoj bodovnoj riznici imale dva boda više.


No, vratimo se ovoj utakmici u kojoj se već poslije desetak minuta naslućivao rasplet. Samo u prvih sedam minuta mlade gošće su bile i rezultatski ravnopravne (3:5), ali tada je uslijedio odmak Umažanki koje serijom 4:0 ostvaruju prvu osjetniju prednost od 9:3. U tom razdoblju, od deset minute Zamećanke ne uspijevaju zatresti mrežu mlade Lucije Blašković. Ona je imala u dva navrata seriju od po četiri obrane što jer bio znakovit vjetar u leđa za njene suigračice koje su neumoljivo punile mrežu nemoćnih gostujućih vratarki. U prvoj četvrtini susreta dosta toga su odradile domaće igračice na putu do osvajanja bodova, što su u jednakom stilu učinile do odlaska na odmor. Pucački raspoložene bile su Ana Jajčević i Andrea Pavković iz vanjskih pozicija, odnosno dalekometnim golovima uglavnom izvan linije od devet metara. Istaknula se Pavkovićka i s nizom uspješnih asistencija što je popravilo raspoloženje na tribinama, ali i u umaškim redovima.


Nastavak je donio za pet golova uvećanu prednost, no i priliku da trener Boglić u igru pošalje i ostale raspoložive, ponajprije mlade snage. Ovim uspjehom samopouzdanje se vratilo među umaške rukometašice pred kojima je novi domaći ispit protiv Crikveničanki. (M. G.)