"Kauboji" odahnuli

Mučenje s Brazilom brzo će biti zaboravljeno; Vori: Gore glavu, idemo dalje

Kristian Sirotich

Foto A. Čizmić / Cropix

Foto A. Čizmić / Cropix



Hrvatski reprezentativci odahnuli su nakon utakmice. Nije ni čudo, sigurno ne bi bilo ugodno izaći pred novinare nakon poraza od Brazila.


   – Prave ekipe pobjeđuju i kada se loše igra – kaže hrvatski kapetan Igor Vori, koji je u utakmicu ušao s dva promašena zicera i jednim prekršajem u napadu. Dakle, loše. – Znali smo kakav je ovaj Brazil, znali smo što nas čeka jer su i protiv drugih reprezentacija igrali na ovaj način i ova će utakmica biti dobra ako iz nje nešto uspijemo naučiti. Promašili smo puno zicera, puno sedmeraca, da smo pola od toga zabili, bilo bi nam puno lakše. No, i ovako je slatko, u četvrtfinalu smo. Svi nekako tragično gledamo sada nakon ove utakmice, što je ovo bilo, ovo je bila katastrofa, ne ovo je još jedan veliki uspjeh. Cilj smo ostvarili, izborili borbu za Olimpijske igre. Idemo dalje, glavu gore.


   Jedan od ključnih igrača u igri hrvatske reprezentacije, naročito u završnici bio je Igor Karačić. Pokazao je karakter pobjednika onda kada je to najviše trebalo.




   – Ne doživljavam da samo ja imam karakter, svi igrači su pokazali karakter. Teško je igrati protiv divlje obrane, dosta su nas iscrpili, a dosta je igrača posljednjih dana bilo pod nervozom pa je i to bio jedan od razloga umora. Najvažnije je da smo se mi plasirali u četvrtfinale, međutim nikad nisam posumnjao u našu momčad – kazao je jedan od junaka hrvatske pobjede.


   Igračem utakmice proglašen je Marko Kopljar, koji je utakmicu odlično otvorio pa nestao, ali je u završnici ipak pronašao snage.


   – Napravili smo puno taktičkih pogrešaka u prvom poluvremenu, promašili smo dosta prigoda, uvukla se među nas nervoza i to je bio razlog zbog kojeg smo izgubili taj period igre. U drugom poluvremenu smo odigrali iznimnu obranu na početku i preokrenuli rezultat. Nakon toga igralo se gol za gol, mi smo bili ti koji smo na kraju ipak imali malo više sreće. Moram čestitati Brazilu na načinu na koji su odigrali utakmicu, zaista smo se namučili – rekao je Kopljar.