EYOF

Mladi hrvatski rukometaši i košarkaši poraženi u polufinalu

Hina

NL arhiva

NL arhiva

Rukometaši, koji nastupaju s mlađekadetskom reprezentacijom su u polufinalu izgubili od Slovenije 24-33 (12-17) i u susretu za broncu igrat će protiv Francuske koja je izgubila od Njemačke Njemačke 14-24 (8-14)



GYOR Mladi hrvatski rukometaši i košarkaši poraženi su u polufinalu Olimpijskog festivala europske mladeži (EYOF) u mađarskom Győru


Rukometaši, koji nastupaju s mlađekadetskom reprezentacijom su u polufinalu izgubili od Slovenije 24-33 (12-17) i u susretu za broncu igrat će protiv Francuske koja je izgubila od Njemačke Njemačke 14-24 (8-14).


Kod Hrvatske je najefikasniji bio Fran Mileta sa sedam pogodaka, četiri je zabio Marin Sinčić, dok je Sloveniju do slavlja predvodio Tilen Grobelnik sa šest golova.




”Totalno smo izgorjeli u želji. Nismo imali odgovora na njihovu postavljenu igru. Agresivnost u obrani smo izgubili od samog početka. Jesmo poveli 2:0, ali to je bilo sve od nas danas. Veliki poraz, uvjerljiva pobjeda Slovenije. Zaslužena apsolutno, nismo bili pravi. Možda nas je bilo strah, ali nema nikakvih izgovora za ovako velik poraz «, bile su riječi trenera Nikole Čupića nakon poraza.


Bez finala su ostali i U-16 košarkaši koji su u polufinalu izgubili od Turske 70-77. Bila je to utakmica u kojoj je Turska na poluvremenu imala 20 koševa razlike (44-24), ali su naši igrači u trećoj dionici smanjili zaostatak na svega koš razlike (55-56). Nažalost, potom su zaredali s nekoliko pogrešaka nakon čega se Turska odvojila na +11 (71-60) i sačuvala prednost.


U redovima hrvatske vrste najefikasniji su bili Boris Tišma sa 14, te Matej Rudan sa 12 koševa, dok su Tursku predvodili Cem Kircman i Arda Cete sa po 15 koševa. Hrvatska će u susretu za broncu igrati protiv Finske od koje je izgubila u skupini ss košem razlike.


Nažalost, hrvatski judaši su izgubili tri borbe za broncu. Na kraju su peta mjesta osvojili Filip Miljević (17) u kategoriji preko 90 kilograma, Helena Vuković (16) u kategoriji +70 kg, te Mia Mihovilović (16) u kategoriji do 70 kg.


Miljević je u prvom kolu bio slobodan, a potom je pobijedio Španjolca Martina Salvada Carrilla i Slovenca Tima Kelca. Za ulazak u finale borio se protiv Poljaka Wojciecha Kordyalika od kojeg je izgubio, a potom je u borbi za broncu izgubio od Turčina Omera Aydina.


Helena Vuković je u kategoriji +70 kg izgubila od Litvanke Justine Kmieliauskaite, ali je dobila novu priliku kroz repesaž. U 1. rundi repesaža je dobila Slovenku Doru Bohinc, a potom i Ruskinju Aleksandru Nikolajevu. No, u borbi za broncu je izgubila od Nizozemke Marit Kamps.


Mia Mihovilović je u kategoriji do 70 kg izgubila od Bjeloruskinje Viktorije Novikave, no kako je Bjeloruskinja stigla do polufinala i Mia je imala priliku za popravak u repesažu. Prvo je dobila Britanku Tomi Imrie, zatim Njemicu Cheyenne Scheenider i Mađaricu Eniko Gergacz. No, u borbi za broncu je izgubila od Andorke Lee Adam.


Od atletičara nastupio je Neven Krulić koji je u drugoj polufinalnoj skupini na 800 metara zauzeo sedmo mjesto s rezultatom 1:58.46 što nije bilo dovoljno za finale.