MRK Zamet

Matošević: Liga za prvaka je dostižna

Igor Duvnjak

Valter Matošević/Foto: Damir Škomrlj

Valter Matošević/Foto: Damir Škomrlj

"Žao mi je što u prvenstvu nismo uspjeli osvojiti još dva boda. Tu prvenstveno mislim na utakmice s »Varaždinom« i »Dubravom«. Praktički smo »imali« jedne i druge. Pogled na ljestvicu govori da je razlika između nas na šestom mjestu i trećeplasiranoga tri boda, što je dostižno. Mi se moramo dobro spremiti i krenuti u prvenstvo kako treba od prve utakmice."



RIJEKA – Rukometaši »Zameta« će se u danima vala hladnoće zagrijavati treningom, večeras u 18 sati se u dvorani na Zametu okupljaju na početku priprema za drugi dio sezone. Momčad trenera Valtera Matoševića i Marina Miškovića se odmarala od polusezone koju su obilježili iznenađujuće uspješni nastupi u kvalifikacijama za Kup EHF-a, eliminiranje francuskog »Creteila« i rumunjskog »Bukurešta«, da bi tek bundesligaš »Melsungen« zaustavio Riječane.


U premijerligaškom nadmetanju Zamećani zaostaju nekoliko koraka za konkurentima za ulazak u Ligu za prvaka, nadajući se pretjecanju u drugom dijelu sezone.


– U prvom dijelu priprema, tijekom idućih desetak dana, naglasak je na fizičkoj pripremi – kaže Valter Matošević. – Nakon toga će doći razdoblje prijateljskih utakmica. Između ostaloga, 14. siječnja ćemo nastupiti na turniru na Kozali, na 25. memorijalnom turniru »Zvonimir Škerl«. Osim »Kozale« i nas igrat će još naš prvak »PPD Zagreb« i vrlo kvalitetna slovenska »Ribnica«. Uz ovaj turnir ćemo odigrati još nekoliko utakmica i spremno dočekati prvenstvo.




Zamećani su doživjeli nekoliko promjena u igračkom kadru tijekom zimske pauze. Došao je golman Marin Sorić.


– Otišli su David Miličević i Viktor Stipčić. U kontaktu smo s nekim igračima, ali o konkretnim imenima još ne bih govorio za javnost. Zamećani su prošle sezone izborili Ligu za prvaka i u tom natjecanju su se probili u Europu. Uoči nastavka prvenstva za dva boda kasne za četvrtom pozicijom, koja omogućava igranje u elitnom natjecanju.

– Žao mi je što u prvenstvu nismo uspjeli osvojiti još dva boda. Tu prvenstveno mislim na utakmice s »Varaždinom« i »Dubravom«. Praktički smo »imali« jedne i druge. Pogled na ljestvicu govori da je razlika između nas na šestom mjestu i trećeplasiranoga tri boda, što je dostižno. Mi se moramo dobro spremiti i krenuti u prvenstvo kako treba od prve utakmice.


Zamećane odmah na startu čeka težak ispit, u prvom kolu drugog dijela sezone gostuju kod vodeće »Dubrave« 11. veljače.


– »Dubrava« je praktički osigurala tu »Ligu 4«, najkvalitetnija je u našoj ligi. Mi ćemo se ići nadmetati, dati sve od sebe i vidjet ćemo koliko će to biti dovoljno.