Zaslužni rukometaš

Marko Mamić: Željni smo pobjeda

Igor Duvnjak

Foto Igor Kralj / Pixsell

Foto Igor Kralj / Pixsell

Ne bih uzeo zasluge za sebe. Ovo je timska igra,  timski rad – kaže Marko Mamić, igrač francuskog »Dunquerkea«, nakon što je čuo pohvale o svom učinku i činjenici da je u važnim trenucima golovima prelomio utakmicu. – Svi smo na raspolaganju, svi igramo 60 minuta i mi moramo biti spremni. Mi smo mladi igrači i naravno, uvijek smo željni pobjede. Ovo je čast, lijepo je igrati za Hrvatsku. Drago mi je što mogu pomoći, kaže Mamić



Hrvatska je u ključnim trenucima imala nekoliko igrača koji su s vanjskih pozicija izbušili mađarsku zonu odnoseći definitivno prevagu na svoju stranu. Među njima je i mladi Marko Mamić, koji je skokovima i udarcima zbunjivao suparnike.


–  Ne bih uzeo zasluge za sebe. Ovo je timska igra,  timski rad – kaže Marko Mamić, igrač francuskog »Dunquerkea«, nakon što je čuo pohvale o svom učinku i činjenici da je u važnim trenucima golovima prelomio utakmicu. – Svi smo na raspolaganju, svi igramo 60 minuta i mi moramo biti spremni. Mi smo mladi igrači i naravno, uvijek smo željni pobjede. Ovo je čast, lijepo je igrati za Hrvatsku. Drago mi je što mogu pomoći.


 Mamić i njegovi suigrači s vanjskih pozicija se bore protiv treme početnih utakmica na Svjetskom prvenstvu, treba im vremena da počnu »okidati«.




– Naš je problem što igrači igraju po brojnim  klubovima.  Raštrkani smo po cijeloj Europi dok  Mađari uglavnom igraju u »Veszpremu«  i »Szegedu«.  Oni su zajedno i već imaju neku uigranost, dok mi imamo dvadesetak zajedničkih dana preko zime. U to moramo zbiti treninge te nam treba malo više vremena. Ali mi smo mlada momčad, pokazali smo da imamo kvalitetu te da nam ne treba toliko puno vremena da se uigramo kako bismo mogli pobijediti jedne iskusne Mađare. Naravno da nam je stalo da ostvarimo dobar rezultat, željni smo pobjede. Podržavamo jedan drugoga, u jednoj utakmici dobro odigra jedan igrač, u drugoj neki drugi. To je naša snaga.