Murvica pobjeđuje

MLADEN PRSKALO: Dobro smo se nosili s pritiskom

Igor Duvnjak

Mladen Prskalo, trener Murvice/Foto Arhiva NL

Mladen Prskalo, trener Murvice/Foto Arhiva NL



RIJEKA Rukometašice Murvice, koje ispisuju stranice povijesti crikveničkog ženskog rukometa još od prošlosezonskog ulaska u Prvu ligu, žele potvrdu tog uspjeha, zadržavanje statusa prvoligašica. Igračice trenera Mladena Prskala pune želja i motiva su prošle važnu stanicu na putu do zacrtanog cilja nakon što su na svom terenu pobijedile Trešnjevku, klub bogate tradicije koji se naigrao prvoligaških utakmica još u bivšoj Jugoslaviji. Vratarka Sara Mandekić i ostale Kirice su stalno bile u vodstvu, gošće su im zaprijetile preokretom u nastavku, ali je prijetnja otpuhnuta kao oblak nošen burom, bodovi su ostali u Crikvenici.


– U prvom poluvremenu nam je vratarka bila jako raspoložena, imali smo mogućnost čak i za vodstvo od pet golova razlike. U nastavku smo promašili nekoliko otvorenih šuteva dozvolivši gošćama da nam se približe – opisuje četvrtu pobjedu svoje ekipe kormilar Murvice Mladen Prskalo. – Na kraju smo pobijedili sa samo dva gola razlike. Volio bih da je bilo i više, ali dobro je. Čestitke ekipi koja je igrala borbeno i motivirano, htijenje, borbenost i zalaganje su bili iznimni. Cure su se jako dobro nosile s pritiskom. Ovo je, naime, bila vrlo važna utakmica u borbi za ostanak. Djevojke očito dobro igraju pod pritiskom. Ozlijedila nam se Marijeta Lekaj te smo imali sužen izbor igračica, trebali bismo malo poraditi na sastavu.


Murvica ostavlja dojam da je u naletu, u Čakovcu je umalo iznenadila visokoplasirani Zrinski, a sada je ostvarila važnu pobjedu.




– U Čakovcu smo bili blizu bodova, da smo imali malo više sreće, očito bismo i to apsolvirali. Vidi se da je ekipa u uzlaznoj putanji, dobro se razumiju, dobro rade.


Mladen Prskalo i njegove igračice sada zadovoljnije gledaju na ljestvicu, imaju osam bodova, dvostruko više od posljednjeplasiranog Zameta, dva više od pretposljednjeg Osijeka.


– Mi smo mladi klub. Bit će nam teško, ali ćemo se boriti do posljednjeg kola. Cure dobro rezoniraju, dobro razmišljaju. Mislim da imamo šanse ostati u ligi. Mora nam se nešto i poklopiti, ali vjerujem da imamo izgleda. Treba nam i malo sreće, a vrlo je bitno pritom što imamo htijenja, da smo svi motivirani kako bismo napravili najbolji mogući rezultat. Sada nam u srijedu u Kup utakmici dolazi Bjelovar, to će također biti jedna lijepa utakmica. Poslije igramo ligaške utakmice s Podravkom Vegetom i Lokomotivom koje će nam tek poslužiti kao priprema za iduće susrete. Sada nam predstoji jedno mirnije razdoblje – poručio je trener Murvice.