Zamećani gostuju

MARIN SORIĆ: Obrana je ključ uspjeha u Rudama

Igor Duvnjak

Marin Sorić/Foto Arhiva NL

Marin Sorić/Foto Arhiva NL



RIJEKA Rukometaši »Zameta« večeras (19.30 sati) nastavljaju premijerligašku utrku u Rudama s domaćim »Rudarom«, nakon što su u prva dva kola prvo poraženi u Sesvetama, a potom su kod kuće nadigrali »Varaždin«.


– Dosta pozitivno ocjenjujem naš start s obzirom na roster igrača koji imamo. Prosjek igrača nam je 18-19 godina, uz nas dvojicu koji imamo 22-23 godine – procjena je vratara Marina Sorića, uspješnog studenta pete godine elektrotehnike. – U Sesvetama je čak više od pola utakmice bio »egal«. Vodili smo i s pet golova razlike, ali smo posustali, onda su ušli igrači 2002. godišta, a na taj način se ne može držati ritam svih 60 minuta. S Varaždincima je izgledalo puno bolje, igrali smo u domaćoj atmosferi, naboj je bio veći. U igru smo ušli mlitavo, gubili smo, ali smo se onda naglo popravili, poboljšali obranu i pobijedili s osam uzastopnih obrana i golova.


Pred Sorićem i suigračima je gostovanje kod suparnika koji još nisu osvojili niti jedan bod.




– Riječ o nižim, snažnim igračima, koji igraju na granici isključenja. Cilj nam je ovo odraditi najbolje što možemo, prvenstveno u obrani. U napadu će biti dobro, obrana je ključ uspjeha.