Izbor HRS-a

Luka Cindrić i Andrea Penezić Kobetić najbolji rukometaši u 2018.

Hina



ZAGREB Luka Cindrić i Andrea Penezić Kobetić proglašeni su najboljim rukometašima Hrvatske u 25. izboru Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) i Sportskih novosti. U muškoj konkurenciji slavio je rukometaš poljskog Vive Kielcea.


– Sretan sam zbog nagrade – kazao je Cindrić koji je slavio drugu godinu uzastopce. Rekorder s pet naslova je Ivano Balić, a s četiri ga slijedi Domagoj Duvnjak.


U godini bez Duvnjaka, Cindrić je bio lider hrvatske vrste, a iz Vardara je preselio u Kielce. S vardarom je nastupio na Final Fouru Lige prvaka, te slavio u SEHA ligi.


– Za sada je u Poljskoj sve odlično, samo se nadam da neće biti ozljeda – poručio je Cindrić koji je sportsku karijeru počeo kao nogometaš.– Osam godina sam trenirao nogomet, no prevagnula je ljubav prema rukometu. Prekretnica je bio moj tata koji je bio trener – kazao je 25-godišnji Ogulinac

U ženskoj konkurenciji po deveti put je slavila Andrea Penezić Kobetić.


Već godinama najbolja hrvatska rukometašica oprostila se od reprezentacije, a s Vardarom je igrala finale Lige prvakinja i nesretno izgubila od Gyora. Sa 92 gola bila je treći strijelac Lige prvakinja prošle sezone. Nastavila je karijeru u mađarskom Siofoku.


– Nakon Vardara karijeru sam nastavila u Mađarskoj. Nova, država, novi klub, novo prezime – kazala je sa smiješkom.


Najbolji trener je Lino Červar kojem je ovo već deveta nagrada.


– Kažu da je čovjek mlad dok ima strast i ljubav prema poslu koji vodi. Ja volim svoj posao i to me ispunjava. Jedino mi je žao što ovdje nije moja supruga koja je imala i drugu operaciju, no ona je jednako zaslužna za sve moje trofeje – poručio je Červar.


Najbolji sudački par su deseti put Matija Gubica i Boris Milošević. Prošle godine sudili su finale europskog prvenstva između Španjolske i Švedske, završni turnir SEHA lige, domaće finale muškog Kupa, a bili su i gosti Američkog prvenstva na Grenlandu gdje su sudili susret odluke Grendland – Čile za nastup na SP-u u Njemačkoj i Danskoj.


– Kao sport možemo biti ponosni na našu povijest, ali i na našu sadašnjost. Vjerujem kako će i budućnost biti blistava. Bez obzira na tešku financijsku situaciju, ne samo u hrvatskom sportu, već i u cijeloj državi, uspijevamo držati korak s financijski jačim državama koje imaju i veće proračune i daleko više stanovnika – naglasio je predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac.