Start u sezonu

Ljetna pista za jesenski uzlet: Počele pripreme rukometaša i rukometašica “Zameta”

Igor Duvnjak

Momčad je ostala bez Luke Mrakovčića i Damira Vučka te Lovre Jotića, na okupljanju je bilo pojačanje na crti Jadranko Stojanović dok će se povratnik u klub, bivši reprezentativac Mateo Hrvatin priključiti idućeg tjedna



RIJEKA  U dvorani na Zametu su u sat vremena razmaka jučer počele pripreme rukometaša i rukometašica »Zameta«, gradi se ljetna pista za jesenske uzlete. Prvi su krenuli Zamećani koje je dočekao direktor Vedran Babić, trener Valter Matošević i kondicijski trener Emil Baltić. 


Momčad je ostala bez Luke Mrakovčića i Damira Vučka te Lovre Jotića, na okupljanju je bilo pojačanje na crti Jadranko Stojanović dok će se povratnik u klub, bivši reprezentativac Mateo Hrvatin priključiti idućeg tjedna. Nakon duge stanke počeo je trenirati istaknuti bek Bojan Lončarić.



Luka Mrakovčić odlazi u skopski »Metalurg«, to je neugodna vijest s kojom se vodstvo »Zameta« suočilo na početku priprema. Do posljednjeg trenutka se nije znalo za odluku nekadašnjeg svjetskog viceprvaka U-19  koji se odlučio na odlazak u klub koji trenira trofejni hrvatski izbornik Lino Červar, te se sada vodstvo našlo u »nebranom grožđu« pošto mu nije tražilo adekvatnu alternaciju. Silom prilika »Zamet« će nekako morati popuniti prazninu koja je nastala u vanjskoj liniji.





– Otišli su nam igrači koji će nam svakako nedostajati u ovom dijelu sezone, ali što je tu je – kaže Valter Matošević. – Uskraćeni smo na vanjskoj liniji, možda ćemo morati mijenjati igru u obrani s obzirom na visinu ekipe. Težit ćemo agresivnijoj obrani, »kemijati« zone »5-1«, »3-2-1«.  Pošto smo deficitarni s igračima bitno je da budemo čim bolje fizički spremni za prvenstvo, koje počinje u prvom vikendu rujna. Pokušat ćemo nekog iznenaditi na trku. Prijašnje prvenstvo je bilo lakše, sezona je  jako zahtjevna, šest ekipa ide u »play-out«. Moj moto je da je najbitnije da dobro igramo, da damo svoj maksimum. Nadam se dobrom rezultatu. 


Zamećanke, koje nakon rujanskog početka prvenstva u listopadu igraju u Kupu EHF-a su kompletne počele pripreme. Adrijana Prosenjak, njezina asistentica Jasenka Pilepić i kondicijski trener Sandro Gulja imaju na raspolaganju kompletan igrački kadar. Do sada su dogovorene trening utakmice s kvalitetnim slovenskim »Zagorjem« te s kadetskom reprezenacijom. Početkom kolovoza su predviđene pripreme u Gorskom kotaru, na Petehovcu.


– Zadovoljna sam povratkom u Rijeku – kaže Dejana Milosavljević, nekadašnja vanjska igračica »Orijenta Presoflexa«, koja se iz Sesveta vratiila u Rijeku. – Nadam se da ćemo ponoviti prošlosezonske rezultate. Mislim da ćemo ostaviti dobar utisak u Europi, imamo dobre šanse. Drago mi je da sam iskusila nešto negdje drugdje i da sam se sada vratila. Mogu studirati i igrati, nadam se da ću još više napredovati i ako Bog da, napraviti korak dalje u karijeri dajući pritom doprinos ekipi.