Dogovaraju se detalji

Lino Červar uskoro opet na klupi reprezentacije

Hina

Lino Červar, Foto. R. BRMALJ

Lino Červar, Foto. R. BRMALJ

Červar trenutno vodi skopski Metalurg i reprezentaciju Makedonije, i kad riješi situaciju sa sadašnjim poslodavcima moći će ponovno preuzeti hrvatsku reprezentaciju



ZAGREB Nakon sastanka sa trofejnim trenerom Linom Červarom, dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Zoran Gobac u srijedu je izjavio kako se ćemo vjerojatno u sljedećih desetak dana imati novog izbornika.


»Ima još nekoliko stvari koje se moraju korektno završiti i kroz vrlo kratko vrijeme ćemo vas obavijestiti o svemu. Nigdje ne zapinje, već gospodin Červar ima korektan odnos prema poslodavcu i institucijama za koje radi. Nadam se da ćemo se naći u sljedećih desetak dana i da ćemo tada imati novog izbornika. To je sve što se može reći«, kazao je, kako je priopćio HRS, Zoran Gobac.


Nakon četvrtog mjesta na SP u Francuskoj početkom ove godine, i posebno bolnih poraza u polufinalu i u susretu za broncu, Hrvatski rukometni savez je raskinuo suradnju sa tadašnjim izbornikom Željkom Babićem i otad je u potrazi za njegovim nasljednikom. U medijima su se spominjali kontakti sa bivšim izbornicima Španjolske i Danske, Valerom Riverom i Ulrikom Wilbekom, ali očito je da je najpoželjniji izbor Lino Červar, koji je s Hrvatskom bio olimpijski i svjetski prvak.




Červar je vodio hrvatsku reprezentaciju od 2002. do 2010. godine i sa »kaubojima« je osvojio šest medalja. Ima olimpijsko zlato iz 2004., bio je svjetski prvak 2003., te još dva puta svjetski viceprvak (2005. i 2009.). Također, ima i dva srebra sa europskih prvenstava, 2008. i 2010. godine.