Odjeci iz Beča

LINO ČERVAR: Ne razmišljam o suparniku u polufinalu, želimo iz Beča otići kao pobjednici

Portal Novilist.hr

Lino Červar/Foto REUTERS

Lino Červar/Foto REUTERS



BEČ Lino Červar, izbornik hrvatskih rukometaša, zadovoljno je komentirao pobjedu nad Česima.


– Zadovoljan sam jer odmorili smo glavne igrače, a oni koji su igrali odigrali su dobro. Pobijedili smo i time je glavni zadatak ispunjen – govori je Červar. – Cijelu utakmicu smo držali stvari pod kontrolom. Odigrali smo koliko je trebalo, neki dečki su se istaknuli. Mogu biti zadovoljan jer neke igrače smo odmorili, a ovi drugi su pokazali da mogu pomoći i bitno utjecati na rezultat. Svi su jednako bitni. Sigurno da je važno da su igrači iz drugoga plana preuzeli odgovornost. Isprobali smo i obranu 6-0, pokušali smo malo mijenjati da osposobimo igrače za plitku obrane.


Vratar Ašanin je imao vrlo dobar učinak?




– Dogodilo se ono što sam htio, da je Ašanin živnuo i dobio više samopouzdanja. Osim toga vidio sam raspucanog Mamića, dobro je u obrani igrao Brozović… Dobili smo što smo htjeli, dakle da igrače koji manje igraju da uđu u natjecateljski ritam.


Morat ćete vjerojatno pobijediti Španjolsku za prvo mjesto u skupini?


– Želimo nastaviti naš niz, ali nismo pod pritiskom. Bitna je naša igra, jer jedino kvalitetna igra donosi rezultat. Moramo dobro analizirati Španjolce i pokušat ćemo pobijediti. Želimo iz Beča otići kao pobjednici.


Koga priželjkujete u polufinalu?


– Ne razmišljam o tome, ionako još nije čista situacija – poručio je Červar.