Premijer liga

Kružić: Ritam subota-srijeda ne smije biti alibi

Igor Duvnjak

Htjeli smo pokazati kartakter i dobru obranu, volju i želju. Na kraju je dobro ispalo, možemo biti zadovoljni s dva boda, ali to nije bilo na razini kojoj težimo – kaže Marin Kružić



RIJEKA Rukometaši »Zameta« su u zahtjevnom ritmu srijeda-subota uspjeli ostvariti prvi premijerligaški pun pogodak matiravši na domaćem parketu »Ribola Kaštelu«. Uspjeli su zaboraviti na subotnji umor kada su digli navijače na noge uspjevši eliminirati favorita, »Bukurešt«, u drugom kolu kvalifikacija za Kup EHF-a i nametnuti se Kaštelanima.


– Istina da je ovaj ritam malo naporan – kaže ljevoruki strijelac Zamećana i povratnik u klub, Marin Kružić, koji je u pobjedničkoj kiši pogodaka sudjelovao sa šest efektnih golova. – No, to nam ne smije biti alibi. S »Ribola Kaštelom« smo htjeli pokazati kartakter i dobru obranu, volju i želju. Na kraju je dobro ispalo, možemo biti zadovoljni s dva boda, ali to nije bilo na razini na kojoj bismo htjeli da bude i kojoj težimo. Žao mi je da smo se mučili većinu utakmice, no dobro je, dva boda su tu i idemo dalje.


Često apostrofirana obrana Zamećana je u prvom dijelu i u dobrom dijelu nastavka bila »činovnička«, da bi uoči raspleta priče funkcionirala kako treba.


– Nemam trenutno neko pametno objašnjenje za to. Njihov pivot nas je jako mučio s utrčavanjima, to nismo dobro rješavali. Moramo to riješiti pod hitno.Kružić pritom uopće ne dovodi u pitanje toliko spominjani »voljni moment« svoje ekipe, no za njega i suigrače je najvažnije da je ostvaren prvi pun pogodak u prvenstvu.

– Motivacije i volje je sigurno bilo, ali jednostavno nismo najbolje reagirali. No, osvojenja su dva boda, to je najbitnije u ovoj priči. Ima još utakmica pred nama kako bismo pokušali popraviti sve ovo u obrani.


Već u subotu riječka ekipa lovi bodove u gostima s novim ligašem, »Rudarom« iz Ruda.


– Moramo podhitno riješiti sve spomenuto i u subotu uzeti nova dva boda. Realno, kvalitetnija smo ekipa, bio bi to početak uspješne serije, koju i zaslužujemo jer imamo kvalitetu. Još je moramo pokazati na terenu.