Festival rukometa u Umagu

Koprivničanke prejake: Očekivani poraz Riječanki u polufinalu Kupa Hrvatske

Igor Duvnjak



UMAG Polufinalna utakmica Kupa rukometašica Zamet – Podravka Vegeta 17:26 (10:13). Dvorana u Umagu. Gledatelja 100. Suci Davor Lončar, Zoran Lončar (Varaždin).


ZAMET: Paurević, Plahinek 1 (1) Jerčinović 3, Miočinović 2, Tabar 2, Milosavljević 3, Toto 1, Brkljača, Jelenović 2, Bukvić 2, Jurčić, Visković, Kalčić 1, Dobrić, Piršl.


PODRAVKA VEGETA: Jukić, Zadravec 6 (1), Dežić 1, Karlovčan, Krsnik 2, Milošević, Džono, Nemaškalo 8, Mrđen, Kapitanović, Vidak 7 (2), Hajduk, Pavlović 1, Gugić, Debelić 1.




Isključenja: Zamet 0, Podravka Vegeta 4 minute. Sedmerci: Zamet 2 (1), Podravka Vegeta 5 (2).


Rukometašice »Zameta« nisu uspjele načiniti sportsku senzaciju u polufinalu hrvatskog Kupa, favoritkinje »Podravke Vegete« su ih na umaškom parketu nadmašile sa 26:17. Na poluvremenu je bilo 13:10 za prvakinje, ali su na koncu raspoložena golmanica Jelena Piršl, koja je obranila čak tri sedmerca te igračice ispred nje sve više ostajale bez odgovora na pokušaje suparnica.


– Rezultat je na koncu previsok – smatra trenerica Riječanki Adrijana Prosenjak čija je ekipa držala korak »dok je bilo goriva«.


– Dobro smo se držale dok je bilo snage, ali kako radi situacije u klubu ne vježbamo kako treba, sve smo više posustajale. Nedostajalo je snage, kisika, samim time nam je padala koncentracija u igri, što su kvalitetne suparnice itekako koristile. Ovog smo puta veći dio utakmice dobro odigrale u obrani »5-1«, ali smo na koncu bile bez rješenja u napadu, često smo bile nemoćne. Igrale smo u napadu sa dva pivota, što je dosta dobro prolazilo, naravno dok nas suparnice nisu prokužile. Tada nam je bio otvoren put u poraz. Pohvale za našu vratarku Piršl, ali i za suparničku Kapitanović.


U drugom polufinalu »Trešnjevka« je svladala »Dugo Selo« 26:21 (11:11) i izborila drugi finale Kupa u povijesti, 2008. su poražene baš od »Podravke«.