Izbornikov odabir

Koga je Goluža stavio na popis za Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj?

Hina

Na Golužinom popisu nema većih iznenađenja, a u odnosu na momčad koja je na Olimpijskim igrama u Londonu osvojila broncu nedostaju Ivano Balić, Denis Buntić i Ivan Ninčević



ZAGREB Izbornik hrvatskih rukometaša Slavko Goluža objavio je danas popis od 17 igrača na koje računa za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj.


Na Golužinom popisu nema većih iznenađenja, a u odnosu na momčad koja je na Olimpijskim igrama u Londonu osvojila broncu nedostaju Ivano Balić, Denis Buntić i Ivan Ninčević. Po prvi puta će na SP-u nastupiti mladi hrvatski igrači Stipe Mandalinić (21) i Luka Stepančić (23), kao i mladi vratar Filip Ivić (21).


Hrvatski rukometaši u Španjolsku idu u petak, a igraju u skupini s sa Španjolskom, Mađarskom, Alžirom, Egiptom i Australijom, s kojom igra prvu utakmicu u subotu.


VRATARI: Ivan Alilović, Filip IvićKRILA: Ivan Čupić, Zlatko Horvat, Manuel Štrlek, Lovro ŠpremPIVOTI: Igor Vori, Željko Musa, Marino MarićDESNI VANJSKI: Marko Kopljar, Luka StepančićSREDNJI VANJSKI: Domagoj Duvnjak, Drago VukovićLIJEVI VANJSKI: Blaženko Lacković, Jakov Gojun, Stipe Mandalinić, Damir Bičanić  »Ovo je treće veliko međunarodno natjecanje u nepunih 12 mjeseci, a mi smo jedini koji smo osvojili dvije medalje. Naravno da želimo opet doći do medalje, a za to će nam trebati zajedništvo, puno trke i malo sreće. Formu smo tempirali za utakmicu 3. kola s Mađarima, radili smo puno individualno i stoga nisam zabrinut porazom u posljednjoj pripremnoj utakmici s Norveškom u Umagu. Iako su pripreme bile kratke, bile su i intenzivne posebno na fizičkom planu, a vrlo je važno da nije bilo ozljeda, vjerujem da će Blaženko Lacković i Zlatko Horvat do utakmice s Mađarima sanirati svoje ozljede«, kazao je izbornik Goluža.


Lacković nije igrao s Norvežanima zbog ozljede prsta, ali je uvjeren da zaigrati na Svjetskom prvenstvu.


»Prst je sve bolje i bolje, odradio sam prvi trening s loptom i vjerujem da će sve biti u redu. Očekujem da ću sigurno igrati s Mađarskom«, kazao je Lacković, do drugi veteran, Igor Vori, najavljuje još jedan pohod ka medalji.


»Pripreme su zaista bile naporne, trkački ćemo se moći nositi s bilo kojoj reprezentacijom. Izgubili smo od Norveške u Umagu i primili 38 golova, no mnogi ne znaju da smo taj dan odradili puni trening. Očekujem da naša forma biti najbolja u susretu s Mađarima, u 3. kolu«, kazao je Vori.


Dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Zoran Gobac kazao je kako je primarni cilj na SP-u ulazak među osam naboljih ekipa, a sve ispod toga će se smatrati neuspjehom.


»Naši strateški ciljevi su medalje na Igrama u Riju i Svjetskom prvenstvu u Kataru. Nikoga nismo odbacili, krenuli smo u fazu pomlađivanja, koje ćemo provoditi i dalje. No, ne želimo raditi pomlađivanje nauštrb rezultata, pa tako i na ovom SP-u cilj jest proći osminu finala, a nadam se da će Hrvatska uz malo sportske sreće, doći i do polufinala. Ekipa u kojoj igraju Vori, Lacković, Duvnjak, Čupić i Alilović je jaka momčad koja može pobijediti svakoga«, kazao je Gobac, koji se osvrnuo i na nepozivanje Ivana Balića.


»Ponavljam, mi nikoga nismo odbacili, a Goluža nije napravio ništa mimo politike HRS-a. Možda će se Balić vratiti u travnju, a tada možda neće biti Vorija. Moramo dati šansu svojim mladim igračima, ali nećemo ići na drastične rezove, uvijek će u momčadi biti i iskusniji igrači«, zaključio je Gobac.