Premijer liga rukometašica

Kirice večeras dočekuju Lokomotivu bez bijele zastave

Igor Duvnjak

Utakmica Pod Kotorom počinje u 18.30 sati

Utakmica Pod Kotorom počinje u 18.30 sati

Jasno je da respektiramo »Lokomotivu«, ipak je to velika ekipa i veliki klub. Znamo da nismo favoritkinje, ali boriti ćemo se, dati sve od sebe. Nećemo samo istračati na teren i misliti da ćemo izgubiti -  kaže vratarka Murvice Sara Mandekić



RIJEKA Rukometašice »Murvice«, koje se baš nisu naigrale u početku svoje premijerne prvoligaške sezone, večeras imaju svoj drugi nastup u kojem su domaćice (18.30) zagrebačkoj »Lokomotivi«. Igračice trenera Mladena Prskala su se itekako načekale prvenstvenog nastupa, čekaju ga još od 18. rujna kada su kod kuće u lijepoj atmosferi svladale »Split 2010«. Zbog ligaške stanke i odgađanja raznih utakmica imaju samo jednu utakmicu iako po ligaškom rasporedu večeras igraju utakmicu petog kola. U međuvremenu su se pojačale Josipom Jerčinović, koja im je došla na desno krilo iz »Zameta«.


– Dobro smo i marljivo trenirale u proteklom razdoblju – kaže jedna od uzdanica ekipe novih prvoligašica, vratarka Sara Mandekić, studentica četvrte godine ekonomije, rođena 1996. godine. Očekuje je, kao i suigračice u obrani, itekako veliki izazov s ubojitim napadom Zagrepčanki koji je u prošlom kolu Umažankama isporučio čak 40 golova.


– Pauza između utakmica je bila zaista duga. Mi se namjeravamo pokazati u najboljem svijetlu.




Njoj i suigračicama je draga uspomena na prvo prvoligaško iskustvo, nastup u lijepom okruženju sa Splićankama, ugodno je saznanje koliko je crikvenička publika uz njih.– Atmosfera na utakmici je bila jako lijepa. Puno nas je podigla ta podrška publike, bodrenje naših navijača, pogotovo u posljednjim minutama kada smo preokrenule utakmicu. Takva nam je podrška potrebna i dalje.


Pred Crikveničankama je visoka stepenica, nekadašnja Zamećanka Kristina Plahinek i ostale igračice poznatog trenera Nenada Šoštarića su kandidatkinje za naslov prvakinja.


– Jasno je da respektiramo »Lokomotivu«, ipak je to velika ekipa i veliki klub. Znamo da nismo favoritkinje, ali boriti ćemo se, dati sve od sebe. Nećemo samo istračati na teren i misliti da ćemo izgubiti.