Rukometaši završili nastup

“Kauboji” ispali od Poljaka, Babić preuzeo odgovornost: ‘Nismo bili opušteni, negdje sam pogriješio’

Hina

Reuters

Reuters



Odgovornost za ovaj poraz je isključivo moja, nešto nisam napravio kako treba, a mislim da se radi isključivo u psihološkoj pripremi igrača, kazao je nakon poraza od Poljske izbornik rukometaša Željko Babić.


»Taktička priprema nije bila upitna, ali mentalno sam negdje pogriješio. Nismo bili opušteni, bili smo spori kao blato, sporih i predvidljivih kretnji, a tu je moja krivnja kao izbornika. Bili smo favoriti u ovoj utakmici, bili smo u odličnoj formi koja ne može nestati za dan i pol. Jednostavno, nisam ih uspio opustiti za ovo četvrtfinale, možda sam se ja trebao više smijati, sada stvarno ne znam. Ako stručne službe Saveza procijene da sam puno pogriješio otići ću, ali mislim da se izbornik ne mijenja nakon jednog lošeg natjecanja«, prihvatio je odgovornost Babić, dodavši kako i njega čudi da u prvom poluvremenu nismo napravili nijedan prekršaj.


»Kako je moguće da smo primili 18 golova u prvom dijelu? I ja se to pitam. Vjerujte, meni je najteže, ovo je moj poraz. Ne toliko za momčad, jer smo na ovom turniru pobijedili i Francusku i Dansku, te smo pokazali odličnu igru«, zaključio je Babić.




Igrači su pored novinara prolazili u velikoj tišini i tek nakon velikog nagovaranja su pristali dati izjavu.


»U šoku sam. Dva mjeseca smo radili i trpili za ništa. Nismo bili pravi, ovo je bilo kao i protv Katara, a stvarno ne znam razlog poraza i ovakve igre. Bielecki nas je ubio u prvom dijelu, u drugom smo ih stigli, ali smo potom griješili. Ja sam napravio par gluposti«, kazao je Domagoj Duvnjak.


»Podbacili smo u najvažnijoj utakmici. Igrali smo jako loše u prvom dijelu, primili smo 18 golova, a Bielecki nas je ubijao sa šutevima sa 11-12 metara. Dali smo sve od sebe, nije bilo dovoljno«, izjavio je Jakov Gojun.


»To je sport. Opet smo zastali u važnoj utakmici i nismo napravili iskorak. Najgore je što smo nakon jako loše igre stigli njihovo vodstvo i imali priliku povesti. Nije bio problem u snagi, već mentalnom fokusu«, izjavio je Marko Kopljar.


Hrvatska muška rukometna reprezentacija nije se uspjela plasirati u polufinale olimpijskog turnira u Rio de Janeiru, izgubila je u četvrtfinalu od Poljske sa 27-30 (14-18).


Poljska je tako uzvratila Hrvatskoj za poraz otprije malo više od pola godine kada je Hrvatska u Krakowu sa 14 razlike (37-23) svladala Poljsku u odlučujućoj utakmici za prolazak u polufinale Europskog prvenstva na njezinom terenu.


Po sedam golova za Hrvatsku postigli su Luka Stepančić i Ivan Čupić, dok je kod Poljske briljirao Karol Bielecki sa 12 pogodaka.


Hrvatska će tako ostati na tri osvojene olimpijske medalje u rukometu, zlatima iz Atlante 1996. i Atene 2004., te bronci iz Londona 2012., dok će Poljska u borbu za medalje. U petak će u polufinalu igrati protiv Danske, dok će se u drugom polufinalu sastati Francuska i Njemačka.