PREMIJER LIGA

Kapetan riječkih rukometaša: Lakše se diše, počeli smo vjerovati u sebe

Igor Duvnjak

Foto: Damir Škomrlj

Foto: Damir Škomrlj

Samopouzdanje nam se malo diglo, igra nam se poboljšala, ali čeka nas teška utakmica – kaže Marin Kružić, šuter Zameta



RIJEKA – Rukometaši »Zameta«, koji večeras od 19 sati u desetom premijerligaškom kolu dočekuju »Goricu«, ipak nešto lakše dišu nakon što su matom »Karlovcu« prekinuli crnu seriju i prepustili fenjer »Metalcu«.


– Lakše se diše, ali nije to još kako treba. Čeka nas teška domaća utakmica s »Goricom«, ali svaka nam je utakmica teška na svoj način. Samopouzdanje nam se malo diglo, igra nam se poboljšala, a i neki mlađi igrači su odigrali odlično s Karlovčanima – smatra iskusna ljevica Zamećana, šuter Marin Kružić. – Ta utakmica je za njih bila dobra za stjecanje samopouzdanja. Nadam se da će biti dobro.


Koliko je ta pobjeda popravila raspoloženje Zamećanima, toliko ih brine pogled na zdravstveni bilten. Ranije ozlijeđenima Marku Mrakovčiću i Antonu Dunatu se pridružio Matija Golik, a Ivan Majić se tijekom tjedna liječio od viroze.


– Mene je boljela noga, Golik je dobio udarac u leđa, a Antona Dunata duže vremena muči koljeno. Nažalost, nema nas baš puno, ali kada je trebalo s Karlovčanima su iskočili mlađi i valjda ćemo se »pokrpati« za večerašnju utakmicu. Raspoloženje u ekipi nakon one utakmice je malo bolje. Da smo izgubili, bilo bi puno lošije. »Zamet« je u Velikoj Gorici s večerašnjim gostima držao korak do samog finiša, ali nije uspio.

– Nije nam uspio preokret. Oni su solidna ekipa s dobrim vratarom. U napadu imaju dva-tri opasna igrača, ali nisu ništa posebno. Nastavimo li igrati u obrani kao s Karlovčanima, vjerujem da ćemo večeras utakmicu okrenuti u svoju korist.


Kružić i suigrači su iskazali nešto od toliko spominjane agresivnosti u obrani, ona im je večeras nužan preduvjet za željeni uspjeh.


– Moramo nastaviti ovako. Nadam se da ćemo još dignuti igru i na jednu razinu više. »Gorica« je ipak malo opasniji suparnik od »Karlovca«, no zaigramo li opet onako u obrani, mislim da ne bi trebalo biti problema.