Pojačanje iz ureda

Jelena Piršl se vratila među vratnice nakon šest mjeseci

Igor Duvnjak

Jelena Piršl/Foto Arhiva NL

Jelena Piršl/Foto Arhiva NL

Konačno braneći, osjećala sam se dobro, ali sve me je to dosta iscrpilo već u prvom poluvremenu - kaže vratarka Riječanki



RIJEKA Usred kvarnerske južine granulo je sunce mladoj ekipi rukometašica »Zameta«, poslije tri poraza stigla je toliko čekana prva ovosezonska pobjeda nad kvalitetnim »Zrinskim« iz Čakovca. Kormilarka Adrijana Prosenjak, koja je u svojih šest zametskih sezona svjedočila bezbrojnim promjenama posade, ovog puta »gađala je u sridu«. Iskusnog trenera gošći Gorana Mrđena iznenadila je dvjema »kartama iz rukava«, s vratarkom Jelenom Piršl, koja je stala među vratnice nakon šest mjeseci, te Ivom Mikolić, nedovoljno oporavljenom i ovog puta korištenom za izvođenje semeraca. Ove dvije »mame« su povele riječku rukometnu djecu, Ivinu mlađu sestru Katiju, Laru Židek, Reu Jelenović, Maju Visoković, Ivu Stanić i ostale na put do bodova, bile su ključne u stvaranju velike prednosti na poluvremena, pretvorene u konačnu pobjedu.


– Odsustvovala sam nešto zbog ozljede, a nešto iz osobnih razloga – kazala je poslije velikog uspješnog povratka Jelena Piršl, goransko dijete, cura kojoj će se veseliti i njezin dragi iz Brod Moravica. Do odmora je primila samo osam golova, bila je pokretačka snaga agresivne obrane, koju je ispravljala sa šest obrana od kojih su neke bile vrlo teške. To je bio kotač zamašnjak, nakon toga je dobivena ova utrka. Ujedno je i tajnica i Zamećanki i Zamećana, odmah nakon pobjede je žurila napisati zapisnik za utakmicu druge ekipe rukometaša »Zameta«. – Nije me bilo među vratnicama oko šest mjeseci. Sada sam u treningu dva, tri tjedna, malo sam umorna. Konačno braneći, osjećala sam se dobro, ali sve me je to dosta iscrpilo već u prvom poluvremenu. Treba mi još dosta kondicije. Bilo je i mojih grešaka, ali cure su odigrale dobro u obrani. Popustile smo malo u nastavku, ali sigurno smo pobijedile.


Mlada riječka ekipa, opet značajno oslabljena u odnosu na prošlu sezonu, očekivano je u neugodnom viru borbe za ostanak, iskusna vratarka očekuje da će se ona i mlađe suigračice izvući iz tog vrtologa.




– U idućem kolu idemo u Varaždin, podjednaka smo ekipa s »Kokom«, nadam se da možemo nešto ostvariti. Moramo se malo »stisnuti«, još popraviti taj napad. Nadam se boljim danima, usponu na ljestvici, za sada krećemo od toga.