Večeras novi duel

Ivan Stevanović: ‘Pobjeda protiv Čilea ne smije biti upitna’

Igor Duvnjak

Ivan Stevanović / Foto REUTERS

Ivan Stevanović / Foto REUTERS

U tom posljednjem duelu prije večerašnjeg rukometnog nadigravanja s Južnoamerikancima među hrvatskim vratnicama je u drugom poluvremenu opet nakon nekog vremena viđen Ivan Stevanović, riječki vratar "PPD Zagreba"



RIJEKA – Hrvatski rukometaši večeras u 20.45 sati u svom četvrtom nastupu u C skupini igraju Čileom, što se u ovdašnjim sportskim kuloarima očekuje kao zadaća nešto lakšu od trening utakmice. Iza Hrvatske su tri očekivane pobjede, nadmašena je Saudijska Arabija, Mađarska i na koncu Bjelorusija.


U tom posljednjem duelu prije večerašnjeg rukometnog nadigravanja s Južnoamerikancima među hrvatskim vratnicama je u drugom poluvremenu opet nakon nekog vremena viđen Ivan Stevanović, riječki vratar »PPD Zagreba«. Itekako je opravdao ukazano povjerenje ušavši s klupe i nizom obrana u svom stilu zagorčao život Bjelorusima podsjećajući na neka svoja ranija itekako zapažena reprezentativna izdanja. Osokoljen dobrim obranama mirno očekuje utakmicu s Čileom. Naravno, svjestan je koliko je njegova momčad veliki favorit sa suparnikom egzotičnog rukometnog imena, bez obzira na to što su Čileanci na startu turnira skrenuli pozornost na sebe pobjedivši Bjelorusiju. Nijemci su im, međutim, kasnije itekako zorno dali do znanja tko je tko u međunarodnom rukometu pobijedivši ih čak 35:14.


– Odigrali smo tri utakmice kako smo htjeli i nismo se previše potrošili. Plan je da se Ivić i ja izmjenjujemo kako bismo bez problema izgurali turnir do kraja. Nadam se da ćemo ovako i nastaviti – kazao je uvijek mirni, skromni Ivan Stevanović, koji od svojih suigrača večeras očekuje adekvatni angažman kako bi se utakmica odradila mirno i bez nepotrebnih stresova uoči derbija C skupine protiv Njemačke. – Čile gaji sličan stil rukometa kao Argentina, riječ je o igri punoj vica. Vidi se da oni uživaju u tome. Bez obzira na to što su ih Nijemci dobili s velikom razlikom, smatram da neće biti tako lako jer smo vidjeli kako mogu namučiti neke momčadi. No, bez obzira na to pobjeda nikako ne bi trebala biti upitna – zaključuje Stevanović.