Zajedništvo karaktera

Igor Marjanović: Momčad novog Zameta slagao sam po karakteru

Igor Duvnjak

PUNE RUKE POSLA – Igor Marijanović  / snimio S. JEŽINA

PUNE RUKE POSLA – Igor Marijanović / snimio S. JEŽINA

Naša najveća prednost je što su u sastavu sve domaći dečki. Slagao sam tu momčad prema njihovom karakteru, iako oni možda nisu svjesni toga. Mislim da imamo potentnu ekipu i da ćemo rasti kroz prvenstvo – kaže Marijanović



Iza rukometaša »Zameta« je uobičajeni put, odrađene su pripreme i odigrane trening utakmice s »Kozalom«, »Trsatom« i »Mladim Rudarom«, a pred njima je početak premijerligaške utrke, startaju u subotu s »Goricom« u gostima od 18 sati. Trener Igor Marijanović je svjedočio prijelaznom roku u kojem je bilo brojnih odlazaka i dolazaka da bi na koncu pred njim bila značajno promijenjena momčad Zamećana za ovu novu sezonu.



Marin Kružić (rođen 1989.),Veron Načinović (2000.), Ivan Majić (1996.), Marija Golik (1993.), Anton Katić (1996.), Ivo Katić (1996.), Dario Jeličić (1994.), Marko Mrakovčić (1996.), Damir Vučko (1990.), Dujam Dunato (1998.), Anton Dunato (1995.), Marin Sorić (1995.), Fran Lučin (2000.), Jakov Mozetić (2000.), Martin Mozetić (2000.), Vedran Žunić (1988.), Matija Starčević (2000.), Patrik Martinović (2000.), Tin Tomljanović (2001.), Juraj Plantarić (2000.).





– Vidi se da je to sada jedna nova ekipa. Iz utakmice u utakmicu tijekom prioprema ona je djelovala sve bolje i bolje – kaže Igor Marjanović o ovom razdoblju »uštimavanja glasova« obnovljenog zametskog rukometnog zbora. – Recimo, u ovoj posljednjoj utakmici s »rudarima« smo dobili i golmansku podršku. Osim toga, ekipa je podigla razinu agresivnosti. Vidjelo se da se igrači počinju upoznavati na terenu, mislim da svi moramo biti zadovoljni.


U trenerskim zamislima postoje slabosti koje treba prikriti te vrline momčadi kojima bi Zamećani trebali dolaziti do neophodnih bodova u Premijer ligi. Pritom trener naglašava kolektivni duh koji bi trebao vladati u momčadi.


– Naša najveća prednost je što su u sastavu sve domaći dečki, koji se poznaju još od ranije. Slagao sam tu momčad prema njihovom karakteru, iako oni možda nisu svjesni toga. Igrači jako odgovaraju jedan drugome, ali trebat će im vremena da se usaglase na terenu i da shvate ono što im govorim. Bitno je to zajedništvo karaktera, bit ćemo momčad.


»Zamet« u proteklim sezonama pamti ulazak u Ligu za prvaka, efektne međunarodne nastupe u kvalifikacijama za Kup EHF-a, u novoj sezoni s novom sastavom kreće k novim ciljevima.


– U razgovorima s predsjednikom Vedranom Devčićem i direktorom Vedranom Babićem složili smo se da nema nikakvog pritiska na igrače. To ne znači da smo se pomirili s time da ćemo mi do posljednjeg kola tražiti bodove za ostanak u ligi, boriti se za spas. Mislim da imamo potentnu ekipu i da ćemo rasti kroz prvenstvo. Sve je moguće, možemo biti i pri dnu i pri vrhu. I ne znamo što očekivati, kakve će biti druge ekipe. Smatram da bez puno pritiska možemo pokazati puno. Pritom sigurno da želimo afirmirati mlađe igrače. Sada u momčadi imamo četiri kadeta. Priključeni su prvoj ekipi i to ne da budu samo broj na treninzima, nego su na proteklim utakmicama igrali po dvadesetak minuta. U seniorskoj momčadi sudjeluju više nego aktivno. To su dečki koje smo odlučili promovirati, zaslužili su naše povjerenje nakon ovih utakmica. Pokazali su da mogu i s njima ćemo nastaviti kao s pojačanjima u odnosu na prošlu sezonu – poručio je Igor Marijanović.