Crikvenička bajka

IVONA SKORIĆ: Imale smo sreće u ždrijebu Kupa, zašto to ne iskoristiti!

Igor Duvnjak

Ivona Skorić (Murvica)/Foto Arhiva NL

Ivona Skorić (Murvica)/Foto Arhiva NL

Pobijedimo li, ulazimo u finale. Možda zaigramo i u Europi, tko zna. To bi bilo sjajno, samo da ostanemo u Prvoj ligi - kaže vanjska pucačica crikveničkih rukometašica



RIJEKA Živo je i veselo u redovima rukometašica crikveničke Murvice, koje su pobjedom nad Umagom pravim korakom ušle u svibanj. U smiraju njihove premijerne prvoligaške sezone novakinje u elitnom razredu hrvatskog ženskog rukometa učinile su svoje budući da u posljednjem kolu djevojke trenera Mladena Prskala ne moraju igrati, dobit će bodove za »zelenim stolom« jer je riječki Zamet, nažalost, usred prvenstva odustao od prvoligaškog natjecanja. Ova generacija Crikveničanki piše povijest kluba, prvi je najveći doseg bio ulazak u Prvu ligu, nakon toga i ulazak u polufinale Kupa Hrvatske.


Osam golova


– Mislim da je ova naša prva prvoligaška sezona prošla bolje od očekivanoga – ocjena je vanjske pucačice Murvice Ivone Skorić, koja je još kao dijete od osam godina učinila prve rukometne korake u davno ugaslom riječkom »Orijentu Presoflexu«, među inima i kod trenera Sanjina Lučičanina. Rođena 1996. godine, studentica je četvrte godine informatike. – Mislila sam da će ove druge ekipe biti malo jače, ali mi smo srećom pokazale da možemo igrati u rangu s njima te sam sve u svemu sasvim zadovoljna.


Kirice su uspješno stavile točku na »i« u ligaškom natjecanju domaćim punim pogotkom s pojačanim Umagom. Bila je to utakmica u kojoj im je pobjeda bila imperativ, Ivona, tada autorica čak osam pogodaka, te njezine suigračice nisu mu podlegle i uzele su važne bodove.




– Znale smo dobro da nam trebaju ti bodovi i da trebamo pobijediti. Na toj utakmici su tribine u Crikvenici bile pune, to je za nas samo bio još veći poticaj. Čak smo napravile veliku razliku koja se na kraju malo smanjila, ali smo uspjele pobijediti. Dale smo sve od sebe i to nam se isplatilo.


I u tom susjedskom derbiju s Umažankama bilo je vidljivo da je Murvica crikvenički sportski brend, da su tamošnje rukometašice pravi gradski »đir«. Na utakmici su viđene cijele obitelji, doslovno od male djece do nonica i nonića, svi zajedno su zdušno bodrili svoje sportske ljubimice.


– Ona dječica na tribinama su preslatka. Svakako da nam naši navijači znače puno jer je lakše igrati uz njihovu pomoć, kada su tribine pune i kada te netko navijanjem stalno podiže, navija, bubnja i što sve ne, lakše je. Nadam se samo da će to tako i ostati ako mi ostanemo u Prvoj ligi.


Kombinacije


Ostanak u Prvoj ligi je jedna od top tema u klubu dok se čeka posljednje kolo. Mnogo je kombinacija, a sigurno je jedino da će Murvica imati 14 bodova. Toliko ih sada ima i Osijek, ali mu je međusobni omjer s Kiricama lošiji, uz to u posljednjem kolu dočekuje drugoplasiranu Lokomotivu. Trešnjevka ima 12 bodova i bolji međusobni omjer s Murvicom, no gostuje kod Bjelovara koji se bori za treće mjesto.


– Nadam se da će ove utakmice posljednjeg kola završiti kako bi trebale završiti te da ćemo mi ostati u ligi. To su moja očekivanja.


Murvicu uskoro očekuje novi ispit, utakmica sa Sesvetama u polufinalu Kupa Hrvatske na porečkoj završnici koja se odigrava od 16. do 19. svibnja. Prvoga dana susret Podravke Vegeta i Koke počinje u 18, Sesveta Agroproteinke i Murvice u 20 sati. Trener Mladen Prskalo je već gledao utakmice Sesvećanki i uvjeren je da se njegova ekipa može s njima nositi, a optimistički su raspoložene i igračice.


– Nadam se da ćemo im uzvratiti da rezultate u prvenstvu, od njih smo izgubile dva puta. Mislim smo imale sreća u ždrijebanju parova polufinala te nam se otvorila prilika i zašto to ne iskoristiti. Pobijedimo li, ulazimo u finale. Možda zaigramo i u Europi, tko zna. To bi bilo sjajno, samo da ostanemo u Prvoj ligi.