Premijer liga rukometaša

IMPERATIV POBJEDE Zamećani se pobjedom nad Spačvom žele približiti Ligi za prvaka

Igor Duvnjak

Marin Sorić, vratar Zameta/Foto Arhiva NL

Marin Sorić, vratar Zameta/Foto Arhiva NL

Spačva je dobra ekipa koja se također bori za Ligu četiri. Bit će također motivirani na Zametu, ali na našem terenu se najviše pita nas. Tako će biti i večeras – kaže vratar Marin Sorić



RIJEKA Premijer liga rukometaša u posljednje je vrijeme postala zanimljivo natjecanje s obzirom da su brojni klubovi bodovnim učinkom, jedni drugima »do uha«, tanke niti iz razdvajaju od željenog ulijetanja u Ligu za prvaka, gdje će igrati četiri najbolja i silaska u Ligu za ostanak. Četiri kola prije kraja redovnog tijeka natjecanja u tom krugu je i Zamet, koji večeras (19 sati) dočekuje vinkovačku Spačvu. Riječani kao i njihovi slavonski gosti za četvrtom pozicijom trenutno kasne dva boda.


– Četvrtoplasirani Rudan Labin ima 15 bodova. Mi smo na sedmom mjestu s dva boda manje, a tu između je i Spačva s kojom večeras igramo – kaže vratar Riječana Marin Sorić. – Stoga, pobijedimo li Spačvu, a Rudan Labin ima doma tešku utakmicu s Porečom, poklope li se neke stvari, mogli bismo nakon ovog kola biti četvrti. To je i mjesto za Ligu za prvaka, no nakon toga igraju se još tri kola. Nakon toga trebamo pobjeđivati doma te Goricu dobiti vani u posljednjem kolu i onda smatram da nam je četvrta pozicija potpuno dostižna.


Sorić i suigrači su se zahuktali, nakon testiranja snaga u početnim kolima u proteklih osam nastupa imaju pet pobjeda.




– Dosta smo se uigrali u posljednje vrijeme. U početku smo također igrali dobro, ali smo većinu utakmica koje su bile na gol razlike ili na neriješenom, gubili u posljednjih deset minuta. Sada se to malo promijenilo, završnice okrećemo u svoju korist. Bolja je kemija, ekipa se bolje nosi u takvim situacijama te utakmice završavaju pozitivno. S labinskim gostima imali smo gol razlike te smo se odlijepili. Tada je obrana bila odlična, u prvom dijelu perfektna. I napad je bio odličan. U nastavku se dogodio mali pad, razumljiv, jer većina igrača ima 18, 19 godina. Obrana i napad iz tog poluvremena su nam putokaz za pobjedu nad Spačvom te za pobjede u ostalim utakmicama. Šteta da nismo uzeli bod u Dubravi, nesretno smo primili gol u posljednjim sekundama – prisjeća se Sorić.



U redovima rukometašica Zameta je prvi, toliko željeni vjesnik proljeća bila konačno održana klupska Skupština i ustoličenje vodstva, nakon što je prije toga ekipa mjesecima bila bez uprave. Igračice su tako dobile nužnu podršku, koja im puno znači dok se koprcaju u vrtlogu borbe za ostanak gledajući s dna ljestvice na konkurenciju uoči današnje domaće utakmice s Osijekom (17 sati). Kružna igračica Maja Visoković i suigračice su nakon dolaska nove uprave kod kuće ugodno iznenadile pobijedivši favoritkinje iz Sesveta, a onda su očekivano poražene u Splitu.


– Sada imamo klupsko vodstvo, napokon nam netko dođe na trening, kaže nam malo što će biti i kako će biti, obrati nam se – kaže Maja Visković.Osječanke su na dnu ljestvice poravnate sa Zamećankama.

– Pripremale smo se za ovu utakmicu u kojoj su nam gošće izravne konkurentkinje za ostajanje u ligi ili za ispadanje. Naravno, mi idemo na pobjedu. Znamo sve njihove mane i vrline. Tijekom cijelog tjedna smo se pripremale za ovaj dvoboj i očekujemo pun pogodak – kaže Visković.



Slavonci su u Vinkovcima pobijedili 26:24, Riječani im sada žele uzvratiti.


– Mišljenja sam da smo doma favoriti protiv svih ekipa, ali opet treba ući u utakmicu nabrijano, jako te odigrati obranu na dobroj razini i onda neće biti problema, osvojiti ćemo dva boda. Ponavljam, u obrani čvrsto, u napadu koncentrirano. Spačva je dobra ekipa koja se također bori za Ligu četiri. Bit će također motivirani na Zametu, ali na našem terenu se najviše pita nas. Tako će biti i večeras – zaključuje Sorić.