Kvalifikacije za EP

Hrvatski rukometaši protiv Norveške, Nizozemske i Turske

Hina

U ždrijebu je sudjelovao i hrvatski reprezentativac Ivan Čupić, koji nastupa u poljskom prvaku Kielceu, a on je izvlačio reprezentacije iz treće jakosne skupine



VARŠAVA – Hrvatska muška rukometna reprezentacija igrat će u skupini 1 u kvalifikacijama za nastup na Europskom prvenstvu koje će se od 15. do 31. siječnja 2016. godine održati u Poljskoj, a suparnici će joj biti Norveška, Nizozemska i Turska, odlučeno je na ždrijebu u Varšavi.


Kvalifikacije će početi u listopadu ove godine, a plasman na EP izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije, te najbolja trećeplasirana iz svih sedam kvalifikacijskih skupina.


U ždrijebu je sudjelovao i hrvatski reprezentativac Ivan Čupić, koji nastupa u poljskom prvaku Kielceu, a on je izvlačio reprezentacije iz treće jakosne skupine.


KVALIFIKACIJSKE SKUPINE ZA EP 2016:SKUPINA 1: HRVATSKA, Norveška, Nizozemska, TurskaSKUPINA 2: Danska, Bjelorusija, Litva, Bosna i HercegovinaSKUPINA 3: Slovenija, Švedska, Slovačka, LatvijaSKUPINA 4: Srbija, Island, Crna Gora, IzraelSKUPINA 5: Mađarska, Rusija, Portugal, UkrajinaSKUPINA 6: Francuska, Makedonija, Češka, ŠvicarskaSKUPINA 7: Španjolska, Njemačka, Austrija, Finsk