Ždrijeb kvalifikacija

Hrvatske rukometašice u drugoj jakosnoj skupini kvalifikacija za EP 2020.

Hina



KOPENHAGEN  Hrvatske rukometašice raspoređene su u drugu jakosnu skupinu ždrijeba kvalifikacijskih grupa za Europsko prvenstvo kojem će 2020. godine domaćini biti Norveška i Danska, objavila je u utorak Europska rukometna federacija (EHF). 


Uz Hrvatsku, u drugu jakosnu skupinu svrstane su Srbija, Češka, Mađarska, Španjolska, Slovenija i Poljska pa na ždrijebu, koji će biti održan u četvrtak (4. travnja) u Kopenhagenu naše rukometašice neće moći biti svrstane s njima u istu kvalifikacijsku grupu.


U ždrijebu će biti 28 reprezentacija koje će biti raspoređene u sedam skupina po četiri reprezentacije, a plasman na završnicu Europskog prvenstva izborit će po dvije najbolje ekipe iz svake skupine. Izravan nastup na EP-u imaju domaćini Norveška i Danska.




Izrael, Finska, Grčka i Luksemburg će od 31. svibnja do 2. lipnja ove godine igrati na predkvalifikacijskom turniru, s kojeg će pobjednička reprezentacija sudjelovati u kvalifikacijama.


Kvalifikacije će biti odigrane u tri ciklusa. Prvo kolo je na rasporedu 25. i 26. rujna 2019., a drugo 28. i 29. rujna 2019. Treće kolo će biti odigrano 25. i 26. ožujka, a četvrto 27. i 28. ožujka 2020. godine. Pretposljednje kol0 na rasporedu 27. i 28. svibnja sljedeće godine, dok će sve utakmice zadnjeg kola početi u isto vrijeme (16 sati po srednjoeuropskom vremenu) 31. svibnja.


Europsko prvenstvo je na rasporedu od 4. do 20. prosinca 2020. godine.


Jakosne skupine za ždrijeb kvalifikacija za EP rukometašica 2020.


Skupina 1: Francuska, Nizozemska, Rusija, Švedska, Rumunjska, Crna Gora, Njemačka


Skupina 2: HRVATSKA, Srbija, Češka, Mađarska, Španjolska, Slovenija, Poljska


Skupina 3: Austrija, Bjelorusija, Slovačka, Turska, Sjeverna Makedonija, Ukrajina, Italija


Skupina 4: Švicarska, Island, Portugal, Litva, Farski Otoci, Kosovo, pobjednik predkvalifikacijskog turnira