Kvalifikacije za EP

Hrvatske rukometašice nakon pobjede nad Islandom gostuju u Turskoj

Portal Novilist.hr

Nenad Šoštarić/Foto PIXSELL

Nenad Šoštarić/Foto PIXSELL



ZAGREB Hrvatsku rukometnu reprezentaciju, nakon sjajne predstave u Osijeku i pobjede nad Islandom 29:8, u drugom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo čeka gostovanje u Turskoj. Turska je u prvom kolu poražena od Francuske 17:38. Hrvatske rukometašice protiv Turske igraju na njihovom terenu i osim turskih rukometašica, koje potpuno drugačije igraju pred svojim navijačima, veliki problem hrvatskoj izabranoj vrsti je i daleko putovanje. Utakmica se, naime, igra u Eskisehiru, gradu gotovo na pola puta između Istanbula i Ankare. Hrvatske rukometašice su zbog toga krenule na put dva dana prije susreta. Od 19 igračica koje je imao na raspolaganju izbornik Nenad Šoštarić je odlučio u Hrvatskoj ostaviti mladu Leu Franušić, a na put povesti 18 igračica.


– Moramo savršeno odigrati obranu i gurati u kontranapad. Moramo se brzo vraćati jer Turska ekipa voli trčati – izjavio je hrvatski izbornik Nenad Šoštarić.


Hrvatska je do sada samo jednom igrala protiv Turske, 1998. na turniru u Dyabakiru kada je hrvatsku izabranu vrstu vodio Zdravko Zovko. Hrvatska je pobijedila 26:24.