SP u rukometu u Danskoj

Hrvatska u skupini B s Makedonijom, Islandom i Španjolskom

Hina

Lino Červar, foto NL

Lino Červar, foto NL

Teško je odmah nakon ždrijeba opširnije govoriti o svemu. Mislim da je najvažnije reći da naša grupa nije laka, a skupina A je teška, kazao je Červar



Hrvatska rukometna reprezentacija će na SP koje se početkom iduće godine, od 9. do 27. siječnja igra u Danskoj i Njemačkoj, biti u skupini B sa Španjolskom, Makedonijom, Islandom, Bahrainom i Japanom, odlučio je ždrijeb održan u ponedjeljak u Kopenhagenu. 


Skupinu A, čije će se utakmice igrati u Berlinu, čine Njemačka, braniteljica naslova Francuska, Rusija, Srbija, Brazil i Koreja. Međunarodna rukometna federacija je i Koreju unaprijed stavila u skupinu A s Njemačkom s obzirom na to da će na svjetskoj smotri Koreja nastupati kao ujedinjena reprezentacija Sjeverne i Južne Koreje te se time nastavlja primjer sa Zimskih olimpijskih igara.


U skupini C su olimpijski pobjednici Danska, zatim Norveška, Austrija, Tunis, Čile i Saudijska Arabija, a u skupini D Švedska, Mađarska, Katar, Argentina, Egipat i Angola.




“Teško je odmah nakon ždrijeba opširnije govoriti o svemu. Mislim da je najvažnije reći da naša grupa nije laka, a skupina A je teška. Tako da će svaki protivnik biti nezgodan. Treba se koncentrirati na svakog protivnika, svaka utakmica je nova priča. Ne treba previše unaprijed promišljati. Sve će ovisiti o nama i našoj igri, ali optimist sam. Neće nam biti lako, ali pozivam sve navijače kojih ima jako puno da dođu u München. Očekujem više od polovine naših navijača. Oni će nam biti velika potpora u našim utakmicama u grupi, ali i protiv reprezentacija iz A grupe s kojima se križamo. U ime svih igrača pozivam naše navijače da što prije osiguraju svoje ulaznice i da München bude kockast”, rekao je izbornik Lino Červar.


Skupina B će svoje utakmice igrati u Muenchenu, skupina C u Herningu, a skupina D u Kopenhagenu. U drugi krug natjecanja idu po tri najbolje reprezentacije iz svake skupine, a utakmice će se igrati u Berlinu i Herningu.