Izbornik ''kauboja'' uoči četvrtfinala

Goluža: Poljska neće biti lagan suparnik, međutim ja sam optimist

Hina

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

 »Poljska neće biti lagan suparnik, međutim ja sam optimist. Cijelo vrijeme ponavljam, moramo razmišljati jedino o sebi,« kazao je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Slavko Goluža nako što je Poljska pobijedila Švedsku 24-20 i izborila ogled protiv 'kauboja' u četvrtfinalu svjetskog prvenstva u Kataru



DOHA – »Poljska neće biti lagan suparnik, međutim ja sam optimist. Cijelo vrijeme ponavljam, moramo razmišljati jedino o sebi,« kazao je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Slavko Goluža nako što je Poljska pobijedila Švedsku 24-20 i izborila ogled protiv ‘kauboja’ u četvrtfinalu svjetskog prvenstva u Kataru.


Goluža je pohvalio poljsku igru u obrani, odličnog vratara Slawomira Szmala, kao i neugodnu vanjsku liniju.


»Poljska je protiv Švedske igrala čvrsto u obrani. Imaju visoku obranu i odličnog Szmala na vratima. Igraju dosta pokretljivo,« kazao je Goluža dodavši kako je velika poljska prednost što čak šest igrača igraju u Vive Targi Kielceu.




»Imaju dosta igrača iz Kielcea. Cijelu su godinu zajedno i dobro su uigrani,« dodao je hrvatski strateg.


Goluža smatra kako je nakon dramatičnog ogleda protiv Brazila sada najvažnije vratiti mir u naše redove.


»Treba vratiti mir u naše redove, vratiti vjeru u sebe. Svi igrači su zdravi, dečki su dobro raspoloženi. Imali smo dan odmora, a sutra ćemo imati pripreme za ogled koji je u srijedu,« zaključio je Goluža. 


Hrvatska – Poljska u srijedu od 16.30 sati


Četvrtfialni susret Svjetskog prvenstva za rukometaše u Kataru između Hrvatske i Poljske igrat će se u srijedu s početkom u 16.30 sati, objavio je Međunarodni rukometni savez (IHF).


Nakon Hrvatske i Poljske u dvorani Lusail od 19 sati snage će odmjeriti Slovenija i Francuska, dok će u dvorani Ali Bin Hamad Al-Attiyah od 16.30 sati igrati Katar – Njemačka, a od 19 sati Španjolska – Danska.


U polufinalnim susretima u petak igrat će pobjednici susreta Hrvatska-Poljska i Katar-Njemačka, te Slovenija-Francuska i Španjolska-Danska.