Uspjeli se vratiti nakon teškog poraza od Srbije

Goluža: Imam najbolje igrače na svijetu; Lacković: U London idemo s europskom broncom

Hina

Nije se bilo lako pripremiti za ovu utakmicu, ali nam motiva očito nije nedostajalo. Najveća motivacija je bila odigrati za ljude, koji su bili žalosni nakon poraza, rekao je Goluža



Izvukli smo posljednje atome snage za ovu pobjedu, te tvrdim da imam najbolje igrače na svijetu, kazao je nakon pobjede nad Španjolskom (31:27) i osvajanja europske bronce u Beogradu izbornik Slavko Goluža.


»Svaka čast mojim igračima koji su se digli nakon teškog poraza od Srbije. Nije se bilo lako pripremiti za ovu utakmicu, ali nam motiva očito nije nedostajalo. Najveća motivacija je bila odigrati za ljude, koji su bili žalosni nakon poraza. Moji momci su pokazali karakter, kad je bilo najteže pokazali su svoju kvalitetu i vrijednost i zato su najbolji. Mislim da smo ovo prvenstvo odigrali dobro, no nismo imali sreće da igramo finale. Pobjeđivali ili gubili, oni su za mene najbolji na svijetu«, kazao je Goluža.


Marko Kopljar je proglašen za najboljeg desnog braniča, te je uvršten u najbolju petorku prvenstva.




»Uspjeli smo se vratiti nakon poraza u polufinalu, a to stvarno nije bilo lako. Vrlo sam sretan zbog bronce, ipak se vraćamo s medaljom«, kazao je Kopljar.


Blaženko Lacković proglašen je za igrača utakmice za treće mjesto.


»Za razliku od polufinala, danas smo u napadu bili puno pametniji. Poslije utakmice sa Srbijom bilo je jako, jako teško, a sada je s medaljom sve lakše. Ove godine su nam najvažnije Olimpijske igre gdje dolazimo s europskom broncom, pa se već sada veselimo Londonu«, kazao je Lacković.


Španjolski izbornik Valero Rivera čestitao je Hrvatskoj na pobjedi, ali je naglasio kako je njegova momčad danas odigrala najgoru utakmicu na prvenstvu.


»Nismo pobijedili, nažalost, ali moramo ići dalje. Bio je ovo težak dvoboj jer smo ih prije sedam dana pobijedili u skupini, a nije lako opet se sastati s istom ekipom. Žao mi je što se nismo dovoljno oporavili za ovako važnu utakmicu«, kazao je Rivera.