Rukometaši danas protiv Turske u kvalifikacijama za EP

Goluža: Čeka nas paklena atmosfera

Portal Novilist.hr

Hrvatsku danas u Ankari od 18 sati čeka druga utakmica kvalifikacija protiv Turske.



KOPRIVNICA Hrvatski rukometaši uspješno su apsolvirali prvu od dvije prepreke ovog produženog vikenda na putu do Europskog prvenstva, što će se 2016. igrati u Poljskoj. »Kauboji« su u Koprivnici uvjerljivo, bez ikakvih problema, svladali Nizozemsku (35:24). 


– Čestitam igračima na pobjedi i prikazanoj igri, kao i protivniku na fer i korektnoj igri – zadovoljan je bio Slavko Goluža, izbornik Hrvatske, nakon susreta. – Iako je Koprivnica rukometni grad, prvi put smo igrali tu i presretni smo kako nas je publika dočekala. 



Ivan Slišković šest puta je zatresao mrežu Nizozemaca i složio se s izbornikovim mišljenjem. 




– Čestitao bih ekipi Nizozemske na fer i korektnoj borbi, a svojoj ekipi na pobjedi, ali i publici koja je bila sjajna. Dali smo sve od sebe, igrali smo kao jedan, bilo je dobrih i loših stvari, malo neuigranosti, ali ispalo je dobro. Pred nama je da se dalje borimo, jer slijedi Turska – rekao je Slišković. 


Turska je u prvom kolu 1. skupine gostovala u Norveškoj i očekivano doživjela težak poraz. Norvežani su slavili 36:27. Na Europsko prvenstvo u Poljsku ići će dvije prvoplasirane momčadi iz svake skupine i hrvatski bi rukometaši eventualnom pobjdom danas riješili mnogo toga i gotovo osigurali nastup



Susret s Nizozemcima bio je jednosmjerna ulica. 


   – Trebamo biti realni, od početka smo znali da smo favoriti. Od igrača sam tražio ozbiljnost jer smo uoči utakmice imali samo dva zajednička treninga. Vidi se da nam nedostaje malo uigranosti, no mnogo sam toga vidio i drago mi je da je bilo dobrih poteza koji su razvese lili publiku u Koprivnici – dodao je Goluža. – Bilo je dobrih stvari, ali bilo je i onih na kojima moramo poraditi, a to je sve plod neuigranosti. U dva treninga nismo mogli sve posložiti. Ono što me najviše zanimalo bila je obrana. Kod mene igra ekipa i tako će i dalje ostati. Individualne akcije me ne zanimaju. Želim da igrača u priliku dovede naša igra i da u njoj sudjeluje cijela ekipa. Pojedinci nam dugo vremena nisu igrali kod kuće, a Čupić je jedva čekao nastupiti pred domaćom publikom. Srce je povuklo momke. Zadovoljan sam kolektivom, a ne pojedincem. 


Hrvatsku danas u Ankari od 18 sati čeka druga utakmica kvalifikacija protiv Turske.    – Turska će biti nešto sasvim drugo. Znamo kakvi su Turci, mnogo ulažu u rukomet, fanatici su i čeka nas paklena atmosfera. Mi ćemo odigrati najbolje što možemo. Mnogo sam rotirao protiv Nizozemske, no jako dobro smo odradili ova dva, tri treninga i rotacijom ćemo doći do svježine jer je pred nama dug put – uvjeren je Goluža.