Utrka za SP 2019.

Evo tko će iznijeti kvalifikacije: Červar objavio širi popis kandidata za dvoboje protiv Crne Gore

Hina

snimio Denis Lovrović

snimio Denis Lovrović

"Drago mi je da nakon Splita i Zagreba napokon gostujemo u Slavoniji. Znam da ćemo imati veliku podršku i da ćemo biti lijepo ugošćeni jer je Slavonija uvijek imala odličan odnos s reprezentacijom", a zatim se osvrnuo i na protivnika u kvalifikacijama za SP.



ZAGREB – Izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Lino Červar objavio je popis igrača na koje računa za kvalifikacijske susrete protiv za Svjetsko prvenstvo u Danskoj i Njemačkoj 2019. godine protiv Crne Gore koje će se igrati 9. lipnja u Osijeku te 14. lipnja u Podgorici.


Na popisu se nalazi 30 igrača od kojih će Červar konačnu 18-oricu izabrati krajem ovog mjeseca.


“Nakon Europskog prvenstva i nakon dvije utakmice u Švedskoj u travnju dolaze tri važna zadatka. Prvi su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019., a protivnik nam je Crna Gora. Drugi zadatak su nam Mediteranske igre u Španjolskoj, dok nas u listopadu čekaju kvalifikacije za EURO 2020. U Osijeku moramo voditi brigu da nam igrači budu zdravi i da dođu svi oni koji će biti pozvani. Još predstoji Final Four u Koelnu. Imamo rok do kraja mjeseca za izabrati. Dali smo popis 30, zatim ide 28 pa 18 za pripreme. Imamo širi spisak kako bismo imali bazu zbog, ne daj, Bože, većih ozljeda”, istaknuo je Červar koji je izrazio zadovoljstvo što reprezentacija napokon dolazi u Slavoniju.




“Drago mi je da nakon Splita i Zagreba napokon gostujemo u Slavoniji. Znam da ćemo imati veliku podršku i da ćemo biti lijepo ugošćeni jer je Slavonija uvijek imala odličan odnos s reprezentacijom”, a zatim se osvrnuo i na protivnika u kvalifikacijama za SP.


“Crna Gora nije lak protivnik. Bit će to teška i zahtjevna utakmica iako se možda netko neće složiti. Uzvrat je u Crnoj Gori i dolaskom trenera Dragan Đukića Crna Gora se dosta pojačala te neovisno o plasmanu na europskoj smotri, pokazali su dobru igru. Dokazali su da su neugodan protivnik s dobrim pojedincima. Kod kuće su pobjeđivali, Švedsku, Njemačku i Rusiju te stoga moramo biti oprezni u uzvratu. Moramo ozbiljno i motivirano pristupiti utakmicama ako želimo ići na Svjetsko prvenstvo. Nekoliko pojedinaca im igra u prestižnim utakmicama u Europi”.


Bivši kapetan reprezentacije, a sada direktor Igor Vori, kazao je kako prihod od ulaznica ide za razvoj rukometa u Slavoniji.


“Sav prihod od ulaznica u Osijeku uložit će se za razvoj rukometa u Slavoniji, što je još jedna lijepa gesta HRS-a. I nadam se da ćemo uspjeti napuniti dvoranu kako bismo pomogli rukomet, ali i kako bismo imali potporu u kvalificiranju na Svjetsko prvenstvo”.


Reprezentacija se okuplja 4. lipnja u Zagrebu nakon čega će krenuti put Osijeka.


REPREZENTACIJA HRVATSKE:


Ivan Stevanović (Schaffhausen), Marin Šego (Pick Szeged), Mate Šunjić (CSM Bucuresti), Matej Ašanin (Sporting CP), Manuel Štrlek (Kielce), Lovro Mihić (Wisla Plock), Valentino Ravnić (PPD Zagreb), Zlatko Horvat (PPD Zagreb), Josip Božić Pavletić (PPD Zagreb), Josip Ereš (PPD Zagreb), Marino Marić (Melsungen), Krešimir Kozina (Goeppingen), Leon Šušnja (PPD Zagreb), Tin Kontrec (PPD Zagreb), Marin Šipić (Nexe), Marko Mamić (Kielce), Damir Bičanić (PPD Zagreb), Halil Jaganjac (Metalurg), Ivan Slišković (Celje PL), Stipe Mandalinić (Fuchse Berlin), Domagoj Duvnjak (Kiel), Luka Cindrić (Vardar), Domagoj Pavlović (PPD Zagreb), Igor Karačić (Vardar), Lovro Jotić (Aalborg), Luka Stepančić (Paris SG), Jakov Vranković (Tatabanya), Ivan Sršen (Pick Szeged), Luka Šebetić (Tremblay), Alen Blažević (Pick Szeged)