Težak protivnik

EP RUKOMET 2018 Štrlek: Protiv Islanda moramo igrati još bolje nego protiv Srbije

Hina



Čeka na vrlo težak protivnik u nedjelju, a protiv Islanda ćemo morati pokazati još bolju igru nego protiv Srbije, kazao je u subotu hrvatski reprezenativac Manuel Štrlek.


Hrvatski rukometaši su u petak pobijedili u Splitu Srbiju s 32-22 na startu EURA, a u nedjelju ih čeka dvoboj 2. kola s Islanđanima koji su u prvom kolu iznenadili Šveđane.


»Još jednom bih pohvalio navijače koji su nas sjajno bodrili, a u takvoj atmosferi nismo mogli biti loši. No, opet ne bih htio da nas ta pobjeda od deset razlike zavara jer Island je potpuno drugačiji tip momčadi«, kazao je Štrlek koji je protiv Srbije postigao šest golova.




»Islanđani su očito u jako dobroj formi jer su iznenadili Šveđane i pokazali odličnu igru. Morat ćemo jako usporiti igru jer oni znaju završavati napade za desetak sekundi i zabijati jako puno golova iz kontre i polukontre. Ključ će biti kontrolirati utakmicu i biti koncentriran u obrani kao što smo to radili protiv Srbije. Ne sumnjam da će nas ljudi opet doći bodriti, ovdje u Dalmaciji poznaju i vole rukomet«, kazao je Štrlek, također zabrinut za sudbinu našeg najboljega igrača Domagoja Duvnjaka, koji je ozlijedio lisni mišić desne noge.


»Još uvijek ne znamo hoćemo li morati bez njega i koliko. Duvnjak je još na pretragama i čekamo vijesti. Ne moram ni naglašavati koliko nam on znači, ali mi smo sposobni pobjeđivati i bez njega«.


Utakmica Hrvatska – Island igra se u nedjelju u 20.30 sati.


Musa: Island će biti težak protivnik


Borit ćemo se kao u dvoboju sa Srbijom i u sljedećim utakmicama, a čeka nas vrlo težak protivnik i potpuno drugačija utakmica nego protiv Srbije, kazao je u Splitu o sljedećem protivniku Hrvatske na EURU Islandu pivotmen Željko Musa.


Hrvatska je u petak pobijedila Srbiju s 32-22 u otvarajućoj utakmici EURA, a naše rukometaše u nedjelju čeka Island, koji je slavio protiv Šveđana (26-24).»Drago mi je što smo u onakvom ambijentu splitske Arene uspjeli pobijediti Srbe i sada puno lakše idemo dalje. Island je iznenadio Šveđane koji su bili favoriti i malo poremetio našu skupinu. Vrlo su snažni sa sjajnim vođom Palmarssonom, brzi su i brzo završavaju napade. Ključ je da se psihički pripremimo kao što smo to radili i prije Srbije. U napadu trebamo biti krajnje strpljivi, ne ulaziti u neke loše opcije šuta kako ne bi razbranili njihova golmana Gustavssona koji je uništio Šveđane«, kazao je Musa, koji je minutažu diijelio s veteranom Igorom Vorijem.

»Obećao sam sebi da ću doslovce dati sve od sebe na ovom prvenstvu i boriti se do posljednjeg atoma snage. Na izborniku Červaru je da procijeni tko će i koliko igrati, kao što je odlučio da ostanemo Vori i ja, a otpadnu Tin Kontrec i Marino Marić, koji su također iznimno kvalitetni. Bitan je momčadski učinak, osobne statistike nisu«, izjavio je igrač njemačkog Magdeburga.