Čeka se Pipe

Dokmanović v. d. trenera rukometaša Zameta

Igor Duvnjak

Trener iz omladinskon pogona privremeno će zamijeniti Alena Kurbanovića. Klub je u potrazi za trajnim rješenjem. U kuloarima se kao prvi kandidat spominje Pipe Smajlagić 



–  Tu sam da bih pomogao. Dogovorili smo se, prema klupskoj odluci da budem na ovom mjestu tjedan-dva, dok se nađe trajnije rješenje – rekao je Igor Dokmanović, upamćen u ovdašnjim rukometnim krugovima kao dugogodišnji istaknuti prvoligaški vratar »Zameta« i »Crikvenice«, koji je trenutno u klubu uključen u rad s mlađim kategorijama. Dokmanović, rođen 1973. godine, vodi selekciju »Zameta«, igrača rođenih 1998. godine. – Nastojat ću učiniti što mogu i dati sve što znam. Moramo »skupiti glave«, igrači su kvalitetni, nisu zaboravili igrati rukomet. Idemo probati napraviti čim više, kako se ono kaže, »baciti srce na parket«.   


U klubu su poslovično zagonetni, kada je riječ o »konačnom rješenju«. 


    – Tu je Dokmanović, tražili smo rješenje unutar kluba – kaže Aleksandar Čupić. – Tražimo dugoročno rješenje, u završnim smo pregovorima za takvo rješenje. To će biti unutar sedam dana, možda i ranije.   


Liga za prvaka




Je li Irfan Pipe Smajlagić to trajnije rješenje?


    – Ne bih o tome. 


    Igoru Dokmanoviću i njegovom misterioznom nasljedniku (»ćakule« opet govore o Smajlagiću), neće biti lako, i to je jedino sigurno. Momčad je još na suhom doku, bez ijednog osvojenog boda, s nizom od četiri poraza, bez ikakvog traga od igre. Ljetos su spominjane ambicije o plasmanu u Ligu za prvaka, ako je tako treba požuriti jer će pobjeći i posljednji autobusi. Konkurenti odmiču, treba igračima vratiti izgubljeno samopouzdanje kako bi se ostvarila nužna pobjeda s »Goricom«. Suparnik nije nimalo naivan, u prošlom kolu je vrlo uvjerljivo pobijedio »Spačvu«, klub koji je na svom terenu nedavno matirao Riječane. Nema što, počela je uzbudljiva zametska rukometna jesen.