Lino Červar

Dokazati ulogu favorita protiv Belgije i Švicarske

Hina

Lino Červar/Foto Arhiva NL

Lino Červar/Foto Arhiva NL



ZAGREB Mi smo u obje utakmice na papiru favoriti, ali morat ćemo to pokazati na terenu – izjavio je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar na konferenciji za novinare u Zagrebu prilikom objave šireg popisa od 28 kandidata za dvoboje sa Švicarskom i Belgijom, kojima hrvatska reprezentacija kreće u ciklus kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine.


Hrvatska će 25. listopada (20.15 sati) u Osijeku ugostiti Švicarce, a u susretu drugoga kola skupine 2 Červarovi izabranici gostovat će 28. listopada u Belgiji (15.45 sati). Osim Švicarske i Belgije u kvalifikacijskoj skupini 2 je i Srbija, a plasman na EP izborit će prve dvije momčadi iz svake skupine te četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije. Izravan plasman osigurali su domaćini Austrija, Švedska i Norveška te branitelj naslova Španjolska, a EP 2020. bit će prvo na kojem će sudjelovati 24 reprezentacije.


Reprezentacija će se okupiti 22. listopada u Zagrebu, a potom krenuti put Osijeka. Na Červarom popisu za ovu akciju našli su se vratari Marin Šego (MOL-Pick Szeged), Mate Šunjić (US Ivry), Ivan Stevanović (Kadetten Schaffhausen) i Filip Ivić (Vive Kielce), krila Zlatko Horvat (PPD Zagreb), Josip Božić Pavletić (PPD Zagreb), Ivan Vida (Nexe), Manuel Štrlek (Telekom Veszprem), David Mandić (PPD Zagreb) i Lovro Mihić (Wisla Plock), kružni napadači Željko Musa (Magdeburg), Kristian Bećiri (Celje PL), Marin Šipić (Nexe), Marino Marić (Melsungen) i Krešimir Kozina (Frisch Auf Göppingen), te vanjski igrači Marko Mamić (Vive Kielce), Halil Jaganjac (Metalurg), Damir Bičanić (PPD Zagreb), Luka Cindrić (Vive Kielce), Domagoj Duvnjak (Kiel), Domagoj Pavlović (Melsungen), Igor Karačić (Vardar), Jakov Vranković (Grundfos Tatabanya), Luka Stepančić (Paris Saint-Germain), Ivan Martinović (Gummersbach), Luka Šebetić (Tremblay), Šime Ivić (Meškov Brest) i Alen Blažević (MOL-Pick Szeged).




– Vrlo brzo ćemo izaći s 18 igrača koji će konkurirati za ova dva kvalifikacijska meča u Osijeku i u Belgiji – rekao je Červar. (Hina)