Hrvatska bolja od Španjolske

Deseta medalja na velikim natjecanjima: Rukometaši uzeli broncu u Srbiji

Portal Novilist.hr

Hrvatsku su do pobjede predvodili Blaženko Lacković sa osam golova, Ivan Čupić sa sedam, te Igor Vori sa pet golova, dok je Mirko Alilović sakupio 10 obrana



Hrvatska rukometna reprezentacija osvojila je brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Srbiji nakon što je u susretu za 3. mjesto u beogradskoj Areni pobijedila Španjolsku 31:27 (13:12).


Hrvatskim rukometašima je to već deseta medalja na velikim natjecanjima (OI, SP, EP), pri čemu četvrta na europskim prvenstvima. Na zadnja dva EP-a bili smo drugi, a na prvoj europskoj smotri u Portugalu 1994. treći. Ukupno smo osvojili dva zlata na OI, zlato i tri srebra na svjetskim prvenstvima, te po dva srebra i bronce na europskim smotrama.


Pobjedom u susretu za broncu Hrvatska je uzvratila Španjolcima za poraz u drugom krugu natjecanja (22:24) koji je odabranike Slavka Goluže gurnuo na Srbiju u polufinalu.




Hrvatsku su do pobjede predvodili Blaženko Lacković sa osam golova, Ivan Čupić sa sedam, te Igor Vori sa pet golova, dok je Mirko Alilović sakupio 10 obrana. U španjolskim redovima najefikasniji su bili Daniel Sarmiento sa sedam i Iker Romero sa šest golova.