Povjeda Murvice

Crikveničanke dočekale prve prvenstvene bodove

Igor Duvnjak



CRIKVENICA – Utakmica 12. kola Prve lige rukometašica: Murvica – Dugo Selo 55 32:29 (18:15). Dvorana u Crikvenici. Gledatelja 200.


MURVICA: Antić, Ljubanović, Butković 3, Skorić 4, Kalčić 1, Grozdek, Filipović 1, Lekaj 4 (2), Paurević 3, Mandekić, Debelić 5, Marta Pešut, Lončarić, Matea Pešut, Car 1.DUGO SELO 55: Budić, Vlajsović, Camber 7, Martinović 1, Jakešević, Kontrec 1, Belanić, Stojanović,Bebek 6 (3), Rupčić, Galić 4, Svetec 8, Šebalj, Porobić.

Isključenja: Murvica 8, Dugo Selo 55 12 minuta. Sedmerci: Murvica 2 (2), Dugo Selo 55 4 (3).


Strpljivi navijači Murvice su po onoj »tko čeka, taj i dočeka«, dočekali konačno prvu pobjedu u posljednjem kolu polusezone svojih rukometnih ljubimica. Crikveničke rukometašice su na svom parketu nadigrale Dugo Selo 55 i nakon jedanaest neuspješnih pokušaja ovog su puta napustile teren uzdignutih ruku, ponijevši na zimsku pauzu svoje prve bodove u ovom prvenstvu. Izabranice trenera Ramiza Đekića su kišom golova zalile prvu pobjedu, nezaustavljiva Antonela Kalčić, Ana Debelić i suigračice su na duži rok slomile gostujući otpor nakon što su valovima potapale dugoselsku zonu i suparnice na to jednostavno više nisu nalazile odgovora te je na koncu Murvica pobijedila 32:29.




Domaće su od početka kontrolirale igru i rezultat premda je Dugo Selo 55 adekvatno odgovaralo te su do sredine poluvremena gledatelji vidjeli čak osam izjednačenja rezultata. Međutim, nakon onog posljednjeg za 8:8, Murvica je nastavila u istom ritmu zabijanja golova i počela najavljivati odmicanje prema pobjedi.


U 16. minuti Marijeta Lekaj je pogodila za 10:8, u 19. minuti Antonela Kalčić i Ana Debelić su povećale razmak, poentirale su za 13:9. Murvica je nastavila dominaciju i do odmora, na poluvremenu je na koncu bilo 18:15. I u drugom poluvremenu događanja na parketu su nastavljena u istom scenariju, crikveničke rukometašice su održavale tri, četiri koraka prednosti pred Dugim Selom 55, dok su minute prolazile približavajući ih toliko čekanoj pobjedi. Dvadesetak minuta prije kraja Ivona Skorić je dodatno povećala razliku golom za 24:19.


Suparnicama je trebalo dugo vremena za neku značajniju reakciju, to im je uspjelo tek prije ulaska u završnicu, tada su nanizale seriju od 3:0 i prišle na samo 29:28 u 55. minuti. Crikveničanke su, međutim, odgovorile svojom serijom 2:0 čime su praktički odagnale bilo kakve dvojbe o pobjednicama ovog ogleda. Na semaforu je bilo 31:28 nepune dvije minute prije kraja. Do konca utakmice više nije bilo vremena za neke revolucionarne i značajnije rezultatske promjene, Murvica je slavila s uvjerljivih 32:29.