Mladen Prskalo

Cilj je ostati u ligi, Final Four Kupa je nagrada za sezonu

Igor Duvnjak

Mladen Prskalo sa svojim igračicama/Foto Arhiva NL

Mladen Prskalo sa svojim igračicama/Foto Arhiva NL

 Dva tjedna ćemo se dobro pripremati za gostovanje u Pločama kod Dalmatinke. Nakon toga nam je možda i ključna utakmica, ona doma s Umagom, tu bismo tražili naše bodove spasa. Vjerujem u ovu ekipu, cilj nam je ostati u ligi, a Final Four Kupa nam je nagrada za dobru sezonu - kaže trener Murvice



RIJEKA Rukometašice crikveničke Murvice su nekoliko dana prije najvećeg kršćanskog blagdana sebi i vjernim navijačima uputile uskrsnu čestitku, preko drugoligaša Ivanića ušle su u polufinale Kupa Hrvatske, što je povijesni uspjeh u inače bogatoj tradiciji tog primorskog grada. Otputovale su u Ivanić-Grad kao favoritkinje, na parketu su silno motivirane opravdale papirnate prognoze.


– Ivanić je na »knap« izgubio prvenstvo u Drugoj ligi, trebale su ući u Prvu ligu. Mlada su, zanimljiva ekipa – kaže Mladen Prskalo, trener prvih dama crikveničkog sporta. Za sobom ima bogatu igračku karijeru u kojoj je bio i hrvatski reprezentativac, nekadašnji as Crikvenice iz njezinih zlatnih dana u elitnom razredu sada ore duboku brazdu u ženskom rukometu, prvo ulaskom u Prvu ligu, sada i polufinalom Kupa. – Mi smo ipak bolji od Ivanića, bez obzira što smo bili hendikepirani. Naime, Ana Debelić, naša stožerna obrambena igračica, uopće nije ulazila na teren, dobila je udarac u nos i nismo htjeli riskirati. Ekipa je dobila i bez nje, a mlada Nika Car je odlično odradila posao u napadu.


Kirice su danima željno čekale ovu utakmicu u kojoj su si uljepšale proljeće, u kojem još itekako žele izboriti ostanak u Prvoj ligi.




– Želja je bila velika da se uđe među četiri najbolje, na Final Four u Kupu. Moramo priznati da smo imali dosta sreće sa ždrijebom, ali smo i pobijedili jedan jaki Bjelovar. Tu smo uspjeli napraviti iskorak. Inače, u ovom dijelu prvenstva smo jako blizu suparnicama, ali problem je u broju igračica. Zato i imamo problema s ostankom, zato i jesmo gdje jesmo na ljestvici. Da imamo malo veći roster, bili bismo u sredini ljestvice. Naše mlade igračice još uvijek nisu spremne ponijeti teret. Ovo je veliki uspjeh, ali mi ne stajemo na ovome. Znamo da se u polufinalu ne možemo nositi s Podravkom Vegetom, ali recimo sa Sesvetama ili Kokom možemo. U Crikvenici smo tako s Kokom odigrali vrlo dobar meč, tada je poluvrijeme bilo samo 11:10 uz neke naše male nedostatke na koje ćemo ukazati.


Prskalu i njegovim igračicama je sve samo dosadno ne. Dok čekaju ždrijebanje parova polufinala Kupa, moraju itekako misliti na prvenstvo. Tri kola prije kraja su bodovno izjednačene s pretposljednjim Osijekom, kojega su, međutim, dobile dva puta.


– Dva tjedna ćemo se dobro pripremati za gostovanje u Pločama kod Dalmatinke. Nakon toga nam je možda i ključna utakmica, ona doma s Umagom, tu bismo tražili naše bodove spasa. Vjerujem u ovu ekipu, cilj nam je ostati u ligi, a Final Four Kupa nam je nagrada za dobru sezonu.