Kriza

Boris Konjuh u strućnom stožeru Zamećana

Igor Duvnjak

Konjuh će biti desna ruka treneru Igoru Marijanoviću – kaže Vedran Devčić, predsjednik »Zameta«, koji traži bijeg sa začelja



Vodstvo rukometaša »Zameta« reagiralo je na sušnu rezultatsku jesen znatno podmlađene ekipe riječkog premijerligaša, uspješno dogovorivši povratak u klub Borisa Konjuha, nekadašnjeg uspješnog direktora Zamećana. Momčad je poslije osam odigranih utakmica u tandemu sa zagrebačkim »Metalcem« na začelju ligaške kolone, traži se put za bijeg s vrućeg začelja.


– U klub dolazi Boris Konjuh, bit će dio našeg stručnog stožera kako bismo proizveli psihološki šok, jer sve ovo je psihološka priča. Ekipu treba dignuti psihološki kao što ju je bio digao Igor Marijanović kod prošle promjene te je onda momčad odradila posao. Sada to želimo postići na ovaj način – poručio je jučer Vedran Devčić, predsjednik »Zameta«, objašnjavajući Konjuhovu ulogu. – On će biti desna ruka treneru Marijanoviću, član stručnog stožera.


Zamećani u petak u vrlo bitnoj utakmici dočekuju »Karlovac«, sanjaju dva boda i prvu domaću pobjedu za što će trebati ujediniti sve snage u klubu. U tome će biti važna i uloga čovjeka koji se vraća u klub nakon petnaestak godina. S konca devedesetih i početkom prošlog desetljeća je pet godina bio direktor Zamećana, svih tih pet godina »Zamet« je igrao u Europi, a ostaju upamćena i dva nastupa u finalu hrvatskog Kupa iz tog razdoblja.




– Sretan sam i ponosan što nakon toliko vremena opet dolazim u »Zamet«, u ekipu koja ima izniman potencijal – poručio je Boris Konjuh, dugogodišnje dobro poznato riječko rukometno ime još iz dana kada je bio vanjski šuter u »Kozali« i u »Kvarneru«, te potom bio zapaženi funkcionar Zamećana. Smatra da ova mlada riječka momčad ima svijetlu budućnost, da ima igrača koji mogu ostvariti visoke domete. – Ovaj klub je dao imena kao što su Načinović, Matošević, Džomba, Sulić, Blažičko, mislim da među ovim mladićima ima talenata koji mogu krenuti putem ovih naših riječkih zvijezda. Ponosan sam što ću pokušati pomoći, »dati ruku« ovoj mladoj ekipi izuzetnog potencijala, sastavljenoj kompletno od igrača iz Rijeke i okolice.