Premijer liga rukometaša

BORBA ZA ŽIVOT Rukometaši Zameta u Rudama traže bodove za ostanak u prvoligaškom društvu

Igor Duvnjak

Veron Načinović/Foto Arhiva NL

Veron Načinović/Foto Arhiva NL

Loše smo igrali i sada se moramo vaditi iz te situacije. Valjda ćemo večeras pobijediti. Pritom ne znam koliko domaćini imaju motiva za igranje s obzirom na njihov dosadašnji bodovni učinak. Stoga mislim da tu možemo naći našu šansu za osvajanje bodova - kaže Veron Načinović



RIJEKA Simpatizeri rukometaša Zameta još uvijek strpljivo, ali i s itekakvom zebnjom, čekaju da konačno ovoga proljeća njihovim ljubimcima procvjetaju ruže uoči večerašnjega gostovanja kod Rudara u Rudama (18.30 sati). Momčad Nedeljka Lalića koja je u redovnom dijelu Premijer lige s tanke granice umjesto u Ligi za prvaka na kraju završila u Ligi za ostanak, u slabijoj konkurenciji nakon tri uzastopne pobjede za sobom ima dva poraza, onaj u blijedoj partiji kod kuće s Rudan Labinom te u Varaždinu gdje je ostala praznih ruku u dramatičnoj završnici. U ovom drugom slučaju Zamećani su bili značajno hendikepirani, lišeni pomoći oboljele mlade nade s crte, Verona Načinovića, koji je muku mučio s virozom. Načinović se oporavio i zajedno sa suigračima pokušat će doći do nužnih bodova u neizvjesnoj borbi za ostanak.


– Bolje mi je, ozdravio sam, trebam se sada vratiti u formu, nakon stanke sam počeo trenirati u utorak – kaže Veron Načinović uoči važne večerašnje utakmice.


Riječka momčad je, naime, u krugu bodovno natiskanih momčadi iza kojih je jako zaostao samo Rudar, koji pet kola prije kraja za Riječanima zaostaje čak sedam bodova. U utakmicama koje slijede treba itekako samopouzdanja da bi se ostvario ostanak u Premijer ligi.




– Loše smo igrali i sada se moramo vaditi iz te situacije. Valjda ćemo večeras pobijediti. Pritom ne znam koliko domaćini imaju motiva za igranje s obzirom na njihov dosadašnji bodovni učinak. Stoga mislim da tu možemo naći našu šansu za osvajanje bodova.