U Zametu ništa novo

Adrijana Prosenjak: Mora se pronaći rješenje krize

Igor Duvnjak



Rukometašice »Zameta« u jeku višemjesečne klupske krize danas počinju pripreme za novu sezonu. Na Zametu ništa novo, ekipa trenerice Adrijane Prosenjak koja se od svojevremenih kandidatkinja za prvakinje spustila prema sredini ljestvice, iz mjeseca u mjesec uzalud čeka ime novog predsjednika umjesto Luke Denone koji je davno najavio odlazak, no nema mu nasljednika. Igračice u toj atmosferi neizvjesnosti danas počinju obavljati svoje sportske obveze. Početak sezone je 21. siječnja utakmicom osmine finala Kupa. 


– Imale smo dugu pauzu tijekom koje smo dosta izgubile na snazi te ćemo se većinu vremena baviti fizičkom pripremom. Ona će biti specifična rukometna – kaže Adrijana Prosenjak, koja će okupiti ekipu na današnjem jutarnjem treningu u zametskoj dvorani. – Bit će manje onog tehničko-taktičkog rada. Tek u posljednjem tjednu bavit ćemo se taktikom, pogotovo napadom. Nemamo još dogovorenih pripremnih utakmica, ali već smo razgovarali s »Umagom«, a vidjet ćemo i hoće li »Murvica« biti na raspolaganju. 


U pauzi je došlo do promjene među vratnicama Riječanki. Nikolina Strukar se oprostila, u klub se vratila zapažena Jelena Pišl iz turske »Ardesene«. 




– Zahvaljujem se Nikolini za sve što je dala »Zametu«. Veoma sam zadovoljna što se Jelena vraća kući. Ona spada u kategoriju vrhunskih vratarki. Iskusna je, pozitivna osoba. Vjerujem da će iskustvom, znanjem i pozitivnim odnosom donijeti svježinu i dobru atmosferu u ekipu, da ćemo na toj poziciji postati snažnije te da će naše mlade vratarke uz nju puno naučiti. Ona će donijeti veliku stabilnost ekipi. Jelena je »Zametovo« dijete, potom je »ispekla zanat« u »Lokomotivi« te u Turskoj, gdje je svake sezone igrala europske utakmice. Bila je najbolja vratarka u Turskoj.


Trenerica se u nastavku prvenstva nada usponu na ljestvici sa sadašnje šeste pozicije.


– Cilj je izgubiti što manje bodova, pogotovo doma. Zadovoljila bih se četvrtim, petim mjestom, a da nismo izgubile ona tri boda ušle bi čak u borbu za treće mjesto. 


Adrijana Prosenjak ne može zaobići klupsku krizu koja igračice smeta kao kamenčić u tenisici, izborna Skupština kluba je i dalje »negdje na pučini«.


– To bi se moralo dogoditi ovog mjeseca. Idućih pet mjeseci treba iskoristiti za stabilizaciju kluba kako bi se iduće sezone mogle opet uključile u borbu za vrh. Nadamo se rješenju jer se bez njega ne može, ne dobijemo li u ovih deset dana vodstvo kluba onda nismo niti morale početi s radom – poručuje trenerica Zamećanki.