Prva liga rukometašica

ADRIJANA PROSENJAK: Večeras treba pobijediti Trešnjevku

Igor Duvnjak

Adrijana Prosenjak/Foto Arhiva NL

Adrijana Prosenjak/Foto Arhiva NL

»Trešnjevka« nam je jedan od konkurenata. Moramo osvajati bodove s ekipama iz donjeg doma, pogotovo kod kuće – kaže trenerica Zameta



RIJEKA Mlada ekipa rukometašica »Zameta«, koja se, kao i ona iz prošle sezone ljulja na valovima klupske financijske krize, večeras u osmom ligaškom kolu dočekuje »Trešnjevku«. Zametske poletarke su u prethodnih pet nastupa uknjižile dva boda u prvenstvu u kojem žele ostvariti bijeg iz donjeg dijela ljestvice.


– Dosadašnje ligaške utakmice ukazuju na to da će prvenstvo biti podijeljeno. Već se sada praktički zna prvih šest ekipa – kaže trenerica Riječanki Adrijana Prosenjak. – Mi ostali smo u borbi za prvoligaški status. Večeras svakako treba pobijediti »Trešnjevku« jer ona nam je jedan od konkurenata. Moramo osvajati bodove s ekipama iz donjeg doma, pogotovo kod kuće.


Zamećanke u jeku prvenstva muku muče s ozljedama. Dugo nema Ive Tabar, Lara Židek pomaže suigračicama iako još nije sasvim oporavljena, problema ima Katja Mikolić, njezina sestra Iva ulazi samo izvoditi sedmerce.




– U prošlom kolu nismo imale na raspolaganju Katju Mikolić, jednu od stožernih igračica. Uz Jelenović, Visković i Stanić, ostalo su mlađe igračice u polju, koje skupljaju minutažu. Treba im puno vremena da bi sazrele. Mogu stvarno pohvaliti mladu Niku Bukvić, koja je već sada članica prve postave. Bit će teško u prvenstvu. Oscilacije su velike, to su mlade igračice. One na klupi su jasno također neiskusne, malo se uplaše kada uđu u igru. Sve je u rukama pet, šest igračica, ali bez obzira na sve, vidjele smo kakvo je prvenstvo, znamo koga moramo pobijediti.



Rukometašice »Murvice« za sobom imaju četiri nastupa u kojima su nove prvoligašice ostvarile jedan pun pogodak. Obzirom da su igrale sa prvim imenima hrvatskog ženskog rukometa, »Podravkom Vegetom«, »Lokomotivom« i »Sesvetama Agroproteinkom«, nemaju za čime žaliti uoči današnjeg gostovanja kod posljednjeplasiranog »Osijeka«.


– Možda će čudno zvučati, ali mislim da je to prva liga i da bi natjecanje trebalo biti malo bolje organizirano – kaže kružna igračica Crikveničanki, Ana Debelić, jedna je od iskusnijih u sastavu. Rođena 1994. godine, započela je igrati u ondašnjoj »Rijeci« kod Tomislava Kruljca. Nakon toga je bila u prvoligašu »Orijentu Presoflexu«, također jednom bivšem klubu. Poslije igranja u »Opatiji« sada je u »Murvici«.


– Mi smo mjesec i pol dana bile bez prvenstvene utakmice, to ipak ostavi traga na ekipu. S druge strane, sada u pet dana imamo dvije utakmice. U Osijeku očekujem pobjedu. Bolja smo ekipa i možemo dobiti. Dat ćemo za to sve od sebe. Doduše, riječ je o gostovanju i čeka nas malo duži put, ali pružimo li igru kao s »Lokomotivom«, kada smo bile dobre, s takvim angažmanom možemo pobijediti.


Utakmica se igra od 20 sati. 



Zamećanke žarko žele večerašnje bodove.


– »Trešnjevka je jedna od tih ekipa koje moramo dobiti. One se također muče s odlascima igračica, no postava koja im je na terenu, uvijek je iskusnija od naše. Mi u svemu tome moramo tražiti put do uspjeha. Valja ga naći u prvom redu dobrom obranom. Trebaju nam i raspoložene vratrke. Moramo što manje upadati u »crne rupe«, uza sve to treba nam velika borbenost, požrtvovnost. U tome i domaći teren igra značajnu ulogu u tom susretu od velikog značaja.


Utakmica se igra od 19.30 sati.