Drogom protiv odličja

Paulo Cesar priznao da je prodao zlatnu medalju da bi kupio kokain

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Paulo Cesar igrao je u najvećim brazilskim klubovima Botofagu, Flamengu, Fluminenseu, Gremiju, Vascu da Gami i Corinthiansu



Bivši brazilski reprezentativac Paulo Cesar, član slavne momčadi predvođene Peleom koja je osvojila naslov svjetskog prvaka u Meksiku 1970., prodao je svoju zlatnu medalju kako bi kupio kokain. 


“Nisam imao nikakvu kontrolu nad sobom. Nisam trebao prodati tu dragocjenu medalju”, rekao je Cesar u razgovoru za brazilski Globonews. “To mi je strašan gubitak. Nikome te nisam rekao, ali sad priznajem vama”.


“Meni je tada najvažniji bio kokain. Medalja je bila nevažna”, rekao je taj 65-godišnji bivši veznjak brazilske reprezentacije.




Paulo Cesar igrao je u najvećim brazilskim klubovima Botofagu, Flamengu, Fluminenseu, Gremiju, Vascu da Gami i Corinthiansu.


Ovisnost o kokainu razvio je dok je igrao za Marseille u sezoni 1974/75. Trebalo mu je 17 godina da je pobijedi, a u međuvremenu je, osim zlatne medalje svjetskog prvaka, zbog droge izgubio i tri stana.


Na Svjetskom prvenstvu u Meksiku odigrao je pet utakmica za Brazil, ali je polufinale i finale odgledao s klupe. Za reprezentaciju je ukupno odigrao 57 utakmica i postigao 10 golova.