Komentar Daniela Šarića

Ovo je bila savršeno pripremljena i odigrana utakmica

Daniel Šarić

Reuters

Reuters

Dobiti Argentinu na ovakav način na koji su to naši nogometaši uspjeli, znači da su odigrali savršenu utakmicu. U svim segmentima



Super, odlično, vrhunski. Malo je tko mogao očekivati da ćemo ostvariti jednu ovako visoku pobjedu protiv jedne ovako dobre momčadi, koja je slovila za jednog od favorita Svjetskog prvenstva i da ćemo već nakon prve dvije utakmice osigurati prolaz u osminu finala, prvi put nakon 1998. godine i Svjetskog prventva u Francuskoj.


Zlatko Dalić i njegovi suradnici, zajedno s nogometašima, sada imaju malo mira pripremiti utakmicu protiv Islandom, ali i pripremiti se za nastavak natjecanja. U odličnoj smo situaciji da izbjegnemo Francuze u osmini finala, a već danas će se znati jesmo li već sada osigurali prvo mjesto u skupini.


Budemo li već sada prvi u skupini imat ćemo situaciju da možemo malo odmoriti igrače, da možemo sačuvati kartonirane, a ako smo se uspjeli ovako dobro priopremiti za jednu Argentinu, uopće ne sumnjam da ćemo se znati  pripremiti za nastavak natjecanja.




Kada jednog ovako velikog suparnika dobiješ na ovakav način, onda imaš sve preduvjete za miran nastavak natjecanja. I ono što posebno raduje jest činjenica da imamo puno velikih zvijezda, ali je Argentinu pobijedila momčad.


Izbornik Zlatko Dalić odlično je pripremio ovu utakmicu, Brozović je ušao umjesto Kramarića čime smo na sredini terena dobili igrača više. Htjeli smo iskontrolirati utakmicu i u tome smo uspjeli. Pustili smo posjed njihovoj zadnjoj liniji i njihovim zadnjim veznima koji nisu baš previše kreativni, a onda smo radili pritisak na njih.


Također jedna od intencija bila je i odvojiti Messija od kvalitetnih dodavanja, a kada smo zatvorili koridore prema Messiju otvorio se prostor za pritisak na njihovu zadnju liniju. Bili su nervozni, čekali smo pogrešku i Rebić je zabio gol iz jedne takve pogreške Caballera. I to je prelomilo. Zaista je utakmica bila pripremljena savršeno, što se na terenu najbolje vidjelo.


Osim toga, naši su igrači imponirali količinom trke, željom, mislim da se na terenu mogao vidjeti taj golemi motiv da se dokažu, bez obzira što su to sve igrači koji igraju u velikim klubovima, i naprave jedan pravi rezultat.


Dobiti Argentinu na ovakav način na koji su to naši nogometaši uspjeli, znači da su odigrali savršenu utakmicu. U svim segmentima.


Prvo, imamo savršen vezni red kojem Argentina nije mogla parirati niti u jednom trenutku. Lovren i Vida igraju fantastično u obrani, pogotovo Lovren koji djeluje nevjerojatno samouvjereno i izrasta u jednog od boljih stopera u svijetu.


Na svim pozicijama momčad je izbalansirana i samo treba nastaviti dalje na isti način, a mislim da nema razloga da u tome ne uspijemo i da ne odigramo značajnu ulogu na ovom turniru. Argentini smo očitali nogometnu lekciju!