Prekinuta serija Primorja EB

Zoran Roje: Remi kao remi, bolje remizirati nego izgubiti

Igor Duvnjak

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza

Gosti mogu samo žaliti za nekim propustima u napadu te obrambenim amnezijama, naročito u prvom činu ove itekako uzbudljive i neizvjesne predstave



RIJEKA » Vaterpolisti »Primorja Erste banke« Kragujevcu, u gradu automobila , nisu uspjeli staviti mjenjač u pravu brzinu kada su se morali odvojiti od »Radničkog«, što ih je na kraju stajalo pobjede. Krenuli su iz Rijeke na dugo putovanje kao favoriti u ovom derbiju Regionalne lige, no niti činjenica da je domaćin bio bez golmana Zdravka Radića i centra Josipa Vrlića, obojice bivših »primorjaša«, nije dostajala gostima da opravdaju najave u kojima su se smatrali kvalitetnijom momčadi od svibanjskog finaliste Lige prvaka. Momčadi su do finiša stigle spojene kao sijamski blizanci te su poslije čak osam izjednačenja podijelile plijen ishodom 8:8.


Gosti mogu samo žaliti za nekim propustima u napadu te obrambenim amnezijama, naročito u prvom činu ove itekako uzbudljive i neizvjesne predstave.


   – Bila je to izjednačena utakmica u kojoj smo praktički bili potpuno poravnati – kaže Zoran Roje, sportski direktor hrvatskog prvaka, čovjek koji je bio na klupi budući da je bolest ostavila u postelji prvog trenera Ivana Asića.




– U početku nam je možda malo nedostajalo brzine i svježine, također nam je možda nedostajao pokoji pogodak iz kontranapada. Na drugoj strani smo možda primili previše pogodaka iz igre. Recimo i da smo na kraju odigrali i nešto nerezonski. Sabirući sve to zajedno, mislim da je ovaj rezultat pravedan, da je tih 8:8 u redu.


   Prva četvrtina je dio igre kojeg se riječki gosti neće rado prisjećati, u tom dijelu igre itekako im »puštala špina« u obrani.


   – U prvoj četvrtini smo primili četiri od ukupno osam inkasiranih pogodaka. To govori da smo u nastavku igre bili puno bolji i koncentriraniji u obrani.


   Kragujevački bazen je mjesto u kojem je pisalo »Kraj« iza serije Riječana od 43 pobjede u jadranskoj i Regionalnoj ligi, započete nakon poraza od »Juga CO« 3. ožujka 2013. godine i okonačne sada u Šumadiji.


   – Svi jednom umru – kratko će prokomentirati Roje o kraju niza pobjeda.


   Remi će svoje učinke pokazati u raspletu sezone s obzirom na to da se bodovi s izravnim konkurentima prenose u novu fazu natjecanja, tada će se vidjeti da li je to »tijesna cipela« ili ne.


   – Ovo je dobar rezultat – kaže Roje, filozofski relativizirajući ishod. – Remi kao remi. Uvijek je bolje dobiti nego igrati neriješeno, a s druge strane je bolje remizirati nego izgubiti.


   Pred golgeterom Sandrom Suknom i prijateljima je nova prepreka »Partizan« u srijedu u Beogradu, kada se igra za bodove u Ligi prvaka.


   – Očekujem isto tako jednu tvrdu i tešku utakmicu kao što je bila ova. To je europski duel, pred nama je neizvjestan susret. »Partizan« će tražiti svoju šansu. Mi jesmo bolji i kvalitetniji, ali svejedno mislim da će to biti susret kao ovaj kragujevački. Mi ćemo svakako nastojati ostvariti pobjedu.


   »Primorjaši« će u Kragujevcu ostati do utorka, kada putuju za Beograd na ogled s višestrukim europskim prvakom.