Iscrpljujuće nadmetanje

Vukičević odveo Riječane u play-off: Primorje EB u završnom krugu kvalifikacija za Ligu prvaka

Denis Frančišković

Foto R. Brmalj

Foto R. Brmalj



RIJEKA Utakmica 2. kola kvalifikacija skupine H Lige prvaka: Primorje EB – Steaua 10:9 (3:1, 1:3, 3:2, 3:3). Bazen Zdravko Ćiro Kovačić. Gledatelja: 350. Suci: Georgios Stavridis (Grčka) i Vasilij Tkačenko (Rusija). Nadzornik: Gadi Schwartz (Izrael).


PRIMORJE ERSTE BANKA: Jelovina, Radu, Radulović, Power 1, Peroš 1, Buljubašić 2, Tkač 1, Rakovac 1, Mudražija 1, Vrlić, Vukičević 3, Paparić, Čubranić.


STEAUA: Dragusin, Filipović, Murišić 5 (1), Radoi, Cotrau, Busila, Delgado 3, Krizman, Popescu, Robu, Ghiban 1, Goanta, Stonescu.Igrač više: Primorje EB 6 (4), Steaua 7 (3). Peterci: Primorje EB –, Steaua 1 (1).

Vaterpolisti »Primorja EB«, kolo prije kraja nedjeljne  matineje, vizirali su play-off Lige prvaka nakon što su u poprilično iscrpljućem nadmetanju minimalno svladali »Steauu« 10:9. Sve ključno počelo se događati sredinom treće četvrtine kada su »primorjaši« gubili 5:6. Rakovac je potom »žabicom« smjestio loptu u kut mreže, a trener Igor Pezelj pozvao time-out. U samoj završnici treće dionice kapetan Buljubašić zabio je za 7:6 s igračem više i nagovijestio domaći uragan početkom posljednje četvrtine…




A taj dio susreta Riječani su odigrali uistinu odlično. Obrambeni blok funkcionirao je besprijekorno, a u napadu su »nišanske sprave« bile najbolje namještene. S dva gola Vukičevića i jednim Mudražije »primorjaši« su otišli na dotad najvećih četiri razlike (10:6) pet minuta i 22 sekunde prije kraja. Činilo se da je rumunjski prvak slomljen, no malo opuštanje i stupanje na scenu crnogorskog centra Murišića dovelo je utakmicu odjednom u neizvjesnu završnicu. Uskovitlala se voda Kantride, a Murišić u seriji zabio tri pogotka. Riječani su slabo odradili i posljednji napad te dali prigodu gostima da uhvate bod, no četiri sekunde prije kraja Delgado je šraubom tukao pokraj vratnice, a sirena označila kraj za slavlje domaćih.


»Primorjaši« su prezentirali raznolikost protiv dvanaesterostrukog prvaka Rumunjske, koji je prošle godine prekinuo dominaciju »Oradee« koja je devet puta zaredom osvajala naslove. Dobro su realizirali igrača više, krali lopte i otvarali kontre, ali bilo je i nepotrebnog opuštanja. Uz to su šest puta pogađali okvir vratiju, a jedno vrijeme na putu im se našao i reprezentativni vratar Stoenescu, koji je držao goste u igri.


U uvodnom dijelu domaći su stvorili dobru zalihu, početkom druge četvrtine golom Tkača vodili 4:1, ali i potom dobili tri gola u seriji za poravnanje. Delgado je u trećoj četvrtini pogodio za treće izjednačenje (5:5), a zatim i za vodstvo gostiju 5:6, nakon čega je prelomljena utakmica.