Bez kormilara

Uroš Stevanović odustao od primorjaša, na Kantridi još razmišljaju o treneru

Igor Duvnjak

Sada treninge s loptom vodi Samir Barać, kapetan nekadašnjih olimpijskih pobjednika



RIJEKA Svojevremeno najavljeni Srbin Uroš Stevanović odustao je od dolaska na Kantridu te su vaterpolisti »Primorja EB« nakon odlaska dugogodišnjeg prvog stručnjaka Ivana Asića, ostali  bez kormilara. U prvotnoj varijanti Asićev nasljednik je trebao biti njegova dugogodišnja desna ruka Igor Pezelj da bi se onda klub odlučio za Stevanovića.


Kako kažu na Kantridi, još razmišljaju, ne žele za javnost spominjati bilo kakva imena, a činjenica je da vrijeme ide. Naime, 8. listopada starta Regionalna liga, a tjedan dana kasnije »primorjaši« nastupaju u drugoj fazi kvalifikacija za Ligu prvaka. Jasno da bi novi trener trebao čim prije započeti posao uigravanja znatno obnovljene riječke ekipe.


Momčad u međuvremenu trenira na Kantridi, pripreme je započeo Željko Tonković, a sada treninge s loptom vodi kapetan nekadašnjih olimpijskih pobjednika Samir Barać, koji kaže da je »na zamjeni«, mijenja se u vođenju treninga s Bobanom Voštićem. Nakon što je proljetos zabilježen egzodus istaknutih imena iz redova sada već bivšeg kandidata za hrvatskog prvaka, posegnulo se za stranim imenima. Prvo je angažiran slovački napadač s lijeve strane Maroš Tkač da bi se potom dogovorio dolazak Australca Nathana Powera. Prema mišljenju slavnog Dubrovčanina Elvisa Fatovića, izbornika australske reprezentacije, Power, koji može igrati i beka i centra, spada među najistaknutije igrače, a na Olimpijske igre nije išao jer je ljetos ozlijedio ruku.