Svjetska vaterpolska liga

Tijesna pobjeda Hrvatske u Pavićevoj režiji

Igor Duvnjak

OBRANIO POBJEDU – Josip Pavić / NL arhiva

OBRANIO POBJEDU – Josip Pavić / NL arhiva

Vratar i kapetan poveo momčad do četvrte pobjede za nastavak stopostotnog učinka. Hrvatski vaterpolisti porazili Talijane s 8:7



TORINO  Utakmica 4. kola skupine C Svjetske vaterpolske lige: Italija – Hrvatska 7:8 (2:3, 2:2, 1:2, 2:1). Plivalište u Torinu. Gledatelja: 1.500. Suci: Iniesta (Španjolska) i  Matache (Rumunjska).


ITALIJA: Tempesti, Di Fulvio 1,Velotto, Figlioli 1, Renzuto, Fondelli, Giacoppo 1, Gallo 2 (1), Figari, Luongo 1, Bruni 1, Gitto, Del Lungo.


HRVATSKA: Pavić, Burić 3, Bošković 1 (1), Lončar, Joković 1, Buljubašić, Muslim, Bušlje, Sukno 3 (1), Dobud, Bukić, Buha, Bijač.




Igrač više: Italija 3 (11), Hrvatska 2 (9). Peterci: Italija 1 (1), Hrvatska 2 (2).


Sjajni kapetan i vratar Josip Pavić i suigrači odnijeli su važne bodove u derbiju skupine C Svjetske lige. Na gostovanju pred ispunjenim  tribinama plivališta u Torinu potopili su domaćine Talijane 8:7.


»Primorjaši« su otvorili  hrvatsku reviju golova pod Alpama, Damir Burić i Sandro Sukno  su s igračem više  pogodili Tempestijevu mrežu odgovorivši  Figlioliju koji je također bio precizan u napadu s brojčanom prednošću.


Na listu strijelaca je ušao i »gospar« Miho Bošković  koji je iz peterca  u sedmoj minuti replicirao na pogodak Giacoppa iz igre, donijevši još jedno vodstvo sastavu izbornika Ivice Tucaka.



SKUPINA C


  4. kolo: Crna Gora – Turska 15:4, Italija – Hrvatska 7:8.


Hrvatska   4   4   0   0   49:25   12Italija   3   2   0   1   37:30   6Crna Gora   3   1   0   2   36:33   3Francuska   2   0   0   2   16:29   0Turska   2   0   0   2   7:28   0


 Sljedeće kolo (17. veljače): Turska – Italija, Crna Gora – Francuska, Hrvatska slobodna.



Genijalac Sukno je i u drugom dijelu nastavio svoju golgetersku priču na žalost azurne obrane, pronašavši jednom iz peterca te jednom iz igre put do domaćeg  gola. Hrvatska je tada stekla svoju prvu prednost od dva gola razlike (5:3), da bi Gallo prije »poluvremena« uspio smanjiti zaostatak domaćih.


I u trećem dijelu igre hrvatski gosti su odmakli na dva zaveslaja razlike, strijelac je ovog puta bio Burić, koji se ponovio i u posljednjim sekundama trećeg dijela igre nakon kojega je Hrvatska imala vodstvo 7:5. 


Hrvatska je i u posljednjem dijelu igre ljubomorno čuvala vodstvo, na gol Di Fulvija se odlasila ljevica Mara Jokovića s igračem više, a nepunih pet minuta do kraja je radi protesta isključen talijanski izbornik Alessandro Campagna.  Domaćinima nije pomogao ni gol Galla iz peterca, bodovi su otišli autobusom za Hrvatsku.