Vaterpolo Liga prvaka

Sukno: Malo smo razmazili navijače

Igor Duvnjak

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza

»Primorje EB« nije imalo toliko trofeja, u posljednjih nekoliko godina ih je osvojilo više nego u cijeloj svojoj povijesti – kaže Sandro Sukno



RIJEKA » Po onoj »karta igraču«, vaterpolisti »Primorja Erste banke« sigurno su uplovili na Final Six Lige prvaka, gdje im je po njihovoj kvaliteti i mjesto. Nisu čekali posljednji poziv za zrakoplov za Barcelonu, mjesto na završnom turniru izborili su tri kola prije kraja raspleta u skupini B visokom pobjedom nad »Partizanom« od šest golova razlike. Riječku posadu nije omela niti činjenica što je bila nekompletna bez itekako cijenjenih imena kakva su vratar Frano Vićan (upala sinusa), Petar Muslim (ozljeda koljena) i Antonio Petrović (lom prsta na ruci).


   – Nedostajalo nam je nekoliko igrača i to čak iz početne postave, tako da smo mi ostali morali uložiti dodatni napor. Bilo nas je i manje za rotiranje – konstatira Sandro Sukno, vaterpolska vidra, koja je i s Beograđanima uvjeravala zbog čega je među najboljima na svijetu. Uz sve ostalo je dao i tri krasna gola. – »Partizan« se borio, ali nema našu kvalitetu. Kontrolirali smo utakmicu od prve do posljednje minute, zasluženo smo dobili i sve ide svojim tijekom.


Regionalna liga


»Primorjaši« su ostvarili najave da će oni koji igraju uspješno »krpati rupe« i nadoknaditi izostanak svojih suigrača.




   – Ostvarili smo najavljeno, ali smo se iscrpili malo više nego inače. No, dobro smo odigrali, pobijedili smo i za sada sve ide dobro. Još da u subotu protiv »Mornara BS« pobjedom potvrdimo prvo mjesto u redovnom dijelu Regionalne lige, za što mislim da ne bismo trebali imati problema. Splićani jesu četvrta momčad Hrvatske, ali uz naš pravi angažman i pravu igru bismo trebali pobijediti i onda nas očekuje Final Four Regionalne lige u Rijeci, kao i prva poziciju za doigravanje hrvatskog prvenstva. Uglavnom, sve nam ide super, daj Bože da se ovako i nastavi. Final Six nam je bio primarni cilj. Idemo na pobjede s »Galatasarayem« i »Spandauom 04«, a onda bi bilo idealno da doma odlučujemo o prvom mjestu. To bismo bili potpisali uoči natjecanja.



  Andrej Franulović, zapaženi riječki međunarodni sudac i nekadašnji istaknuti vaterpolist »Primorja«, ove će subote u Napulju suditi prvu finalnu utakmicu Euro cupa između »Posillipa« i »Acquachiare«, tamošnjih gradskih rivala. S njim je u paru španjolski sudac Galindo. Ovo je samo još jedno priznanje Franuloviću koji je ove sezone već vodio dvije utakmice Lige prvaka te dva susreta Svjetske lige.



   Riječku momčad je uoči utakmice najviše pogodilo saznanje da će u vodu bez vratara Frana Vićana.


Trofeji


– Frano je otpao praktički u posljednji tren. Još ujutro na dan utakmice se nije znalo što će biti. Imamo kvalitetnog drugog vratara, Dejana Lazovića, on je to pokazao i ovoga puta. Zato ga, uostalom, i imamo da brani kada treba. Frana bi trebalo rotirati i više, zbog njegova zdravlja je bolje da se oporavi do kraja te da bude spreman za važnije utakmice.


   Riječani brane titulu državnih prvaka, a u subotu s »Mornarom BS« pobjedom trebaju obraniti poziciju broj jedan za play-off hrvatskog prvenstva. Božić je dočekan s osvojenim Kupom, uoči Uskrsa je šansa za novi trofej, naslov pobjednika u Regionalnoj ligi.


  – Želimo pobjedom potvrditi prvo mjesto za doigravanje domaćeg prvenstva. Nakon »Mornara BS« dolazi borba za trofej, finalni turnir Regionalne lige. U posljednjih nekoliko godina imamo strahovite rezultate, donosimo trofeje u Rijeku, što nije mala stvar. »Primorje EB« nije imalo toliko trofeja, u posljednjih nekoliko godina ih je osvojilo više nego u cijeloj svojoj povijesti. Malo smo razmazili navijače i publiku, ali se nadamo da ćemo to činiti još i više – poručio je Sandro Sukno.