Novi rekord u Barceloni

SP plivanje: Svjetski rekord mlade Litvanke Meilutyte na 50 prsno

Hina

Mlada, 16-godišnja Litvanka Ruta Meilutyte u polufinalu je Svjetskog prvenstva u plivanju u Barceloni postavila novi svjetski rekord na 50 metara prsno. Meilutyte je zadanu dionicu otplivala za 29.48 sekundi, što je za 30 stotinki brže od dosadašnjeg rekorda kojega je u jutarnjim kvalifikacijama postavila Ruskinja Julija Jefimova



BARCELONA – Mlada, 16-godišnja Litvanka Ruta Meilutyte u polufinalu je Svjetskog prvenstva u plivanju u Barceloni postavila novi svjetski rekord na 50 metara prsno. Meilutyte je zadanu dionicu otplivala za 29.48 sekundi, što je za 30 stotinki brže od dosadašnjeg rekorda kojega je u jutarnjim kvalifikacijama postavila Ruskinja Julija Jefimova.


Ovo je peti svjetski rekord na SP u Barceloni, a četvrti kojega su plivale žene prsnim stilom, te drugi kojega je postavila Meilutyte. Ona je ranije ovoga tjedna otplivala i najbrži rezultat svih vremena na 100 prsno. Uz dva današnja svjetska rekorda na 50 prsno, u četvrtak je Dankinja Rikke Moller Pedersen plivala svjetski rekord na 200 prsno.


Finale utrke na 50 prsno za plivačice na programu je u nedjelju.