Druga pobjeda

Riječki vaterpolisti uvjerljivo nadigrali Ruse: Na krilima Muslima u nokaut fazu Lige prvaka

Denis Frančišković

Snimio Roni BRMALJ

Snimio Roni BRMALJ

Primorje EB – Spartak Volgograd 14:7 (6:2, 2:1, 3:2, 3:2).  Nošeni razigranim i raspucanim Petrom Muslimom »primorjaši« vizirali nokaut fazu Lige prvaka u kojoj će igrati osam ekipa



RIJEKA Utakmica 2. kola skupine F kvalifikacija vaterpolske Lige prvaka: Primorje EB – Spartak Volgograd 14:7 (6:2, 2:1, 3:2, 3:2). Gledatelja: 350. Suci: Alexandrescu (Rumunjska) i Torres (Španjolska). Nadzornik: Andrey Constantinov (Bugarska).


PRIMORJE ERSTE BANKA: Vićan, Burić, Radu 1, Krapić 2, Buljubašić, Vukičević 1 (1), Muslim 5, Petrović, Dedović 1, Echenique 1, Šetka 1, Bošković 2, Jelovina.


SPARTAK VOLGOGRAD: Fedorov, Lazarev, Juričik, Češev, Kiselev, Ašaev 1 (1), Kalturin, Andrjukov 1, Bičkov 1, Rekešinski, Lisunov 2, Agarkov 2, Fedotov.




Igrač više: Primorje EB 11 (3), Spartak V. 9 (2). Peterci: Primorje EB 3 (1), Spartak V. 1 (1). Treće isključenje: Češev (23′), Kalturin (17′).


Snimio Roni BRMALJ


Snimio Roni BRMALJ



Dobro otvaranje


Nošeni razigranim i raspucanim Petrom Muslimom, ali i puno angažiranijim pristupom nego dan ranije protiv »Marseillea«, vaterpolisti »Primorja EB« sinoć su uvjerljivo nadigrali ruski sastav i vizirali nokaut fazu Lige prvaka u kojoj će se naći osam ekipa.Bilo je to puno uštimaniji orkestar Ivana Asića, obrana je djelovala čvrsto i u pojedinim trenucima neprobojno, dok će se nišanske sprave još podešavati. Riječani su pobjedu trasirali već u prvoj četvrtini, no početkom druge četvrtine došli su i do »plus 6« kada se među strijelce upisao  Dedović.

Inače, »primorjaši« su imali otvaranje »iz snova«. Muslim s dva i Bošković s jednim golom brzopotezno su odveli domaćine na 3:0. No, Rusi su se brzo pribrali, prvo je Agarkov iskoristio šupljinu u Vićanovom kutu, a potom Andrukov u brzoj kontri u dva poteza zadao i drugi matni potez riječkom vrataru. Činilo se da riječki redovi opet »štekaju«, no samo zakratko, Krapić je odveo domaćina na – 4:2. Sijevalo je potom s obje strane, Šetka je pogodio gredu, Kalturin uzdrmao vratnicu. Do kraja prve četvrtine viđena je još jedna majstorija Muslima kada je »vaganjem« izbacio dvojicu igrača, a potom hladnokrvno zatresao mrežu, da bi najbolju dionicu susreta pogotkom zaokružio Radu razgrnuvši dvojicu igrača – 6:2.


Boškovićevi promašaji


Druga četvrtina ostat će upamćena po dva nerealizirana peterca Boškovića, ali i po maestralnim obranama Fedorova (na kraju 11 obrana). Bošković je čak u tom razdoblju izbio sam pred vratara, ali je zapucao i klasični »zicer«. Početkom treće četvrtine gosti su malo zaprijetili dvama golovima Ašaeva i Agarkova, ali opet je Muslim vratio stvari na svoje mjesto. S dva pogotka u nizu odveo je domaćine na 10:5, a Krapić se pobrinuo da do kraja treće dionice drugi put bude šest golova viška na domaćoj strani – 11:5.


U posljednjoj dionici bilo je i najvećih »plus 7« (12:5) kada je zabio Šetka. Ostatak je odrađen rutinski… No, bila je to u fragmentima i poprilično »muška utakmica«. Puno blokova u domaćoj obrani i malo primljenih golova s igračem manje. Ohrabrujuće za predstojeće susrete u kojem će se dodatno brusiti forma. Današnja matineja s »Duisburgom« vjerojatno će biti prigoda za one koji su igrali manje.